Lanna kullanıcısının son içeriği

  1. Lanna

    DC-DC dönüştürücü devresi

    buradan link atabiliyor muyuz? satilan bir yerin link
  2. Lanna

    DC-DC dönüştürücü devresi

    O kadar yüksek akım için hesap yapıp malzeme listesi veririm ama bu işe girmek istemiyorum. 15a istiyorsan bobinde dalgalanan akım 100 150a lere çıkacak demektir. Yani böyle bir ürünü yapmaktansa satın al derim.
  3. Lanna

    DC-DC dönüştürücü devresi

    L = 1mH C = 470uF 100V Diyot = mur 20120 yada 10a 100v luk veya uzeri schotky diyot Yük = (3 adet 560ohm paralel) Mos : irfz44n (güzel bi soğutucu ile, soğutucu cok onemli bunda) boost devresinin malzemeleri bunlar. Mos'u tetiklemek için %80-85 civari Ton süreli kare dalga elde etmen gerekiyor...
  4. Lanna

    LCD ekranlı devreler

    sorun lcd'de o zaman. şimdi birşey önereceğim bunu uygulayın. Çizime göre söylüyorum. Lcd'nin 5. bacagini mikro işlemcinin 8.bacağına kısadevre edin. kucuk bir zil teliyle yada krokodil ile. bu işlemi yaparak tekrar çalıştırın ve kontrast ayarı yapın.
  5. Lanna

    LCD ekranlı devreler

    devreye gerilim uyguladığınızda bağlı ledlerden yanan oluyor mu? yani yazılımda IR ve BIRG ledlerinizin devre çalışınca yanması gerektiğini görüyorum. Fiziksel olarak gerçekte yanıyor mu?
  6. Lanna

    LCD ekranlı devreler

    Lcd nin 3.bacagina trimpot un orta bacagini bagla. Trimpotun diger bacaklarina 5v ve gnd ye bagla. Trimpot u cevirdigimde gnd tarafa daha yakin degerlerde goruntu gelmesi lazim. Devre dosyalarini paylasirsan uygun bi anda bakarim. Pcb dosyasida olursa daha iyi olur.
  7. Lanna

    Trafoda çıkışında 12v ac akımı dc ye çeviren devre

    Çıkış gerilimi düşüyorsa trafonun gücü yüke yetmiyor demektir. Gerekli akımı çekemediği için gerilim düşmesi meydana geliyor.
  8. Lanna

    CCS-C'de Kesmeden çıkamıyorum,,,

    #include <16f877.h> // Kullanılacak denetleyicinin başlık dosyası tanıtılıyor. #fuses XT,NOWDT,NOPROTECT,NOBROWNOUT,NOLVP,NOPUT,NOWRT,NODEBUG,NOCPD #use delay (clock=4000000) // Gecikme fonksiyonu için kullanılacak osilatör frekansı belirtiliyor. #use fast_io(c) //Port yönlendirme komutları C...
  9. Lanna

    Proton ile ileri geri sayıcı devresi yapmam lazım

    Neden 877? 628a yeterli olur ve daha hesaplı olur? Proton ile yazılması şart mıdır?
  10. Lanna

    Trafoda çıkışında 12v ac akımı dc ye çeviren devre

    haklisiniz, aceleyle yaptım uyarınız çok önemli tşk ederim. düzelttim yanlış bilgi dağılmasın diye.
  11. Lanna

    Elektronik Kitap YARDIM

    Evet gerçekten güzel bi kitap olduğuna eminim. Sabirsizlikla cevabınızı bekliyorum. Tşk ederim.
  12. Lanna

    Elektronik Kitap YARDIM

    Merkeze merhaba.. Elimde güzel birkaç sayfa fotokopi kağıdı var. Bunlar bir kitaptan çekilmiş, eski bir kitap ama bir türlü kitabı bulamıyoruz. Örnek olarak kitap sayfalarindan fotokopilerin fotoğraflarını paylaşıyorum. Lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Geri
Üst