MertN kullanıcısının son içeriği

  1. 3 fazlı asenkron motor çalışma animasyonu

    merhabalar. elimde 3 fazlı asenkron motorun çalışma animasyonu var. konu hakkında bilgim olmadığı için çalışmayı yazıya dökemiyorum. bu animasyona göre çalışma prensibini yazıya dökmemde yardımcı olabilecek var mı? sadece animasyonu buldum çalışması yazmıyordu. 3 fazlı asenkron motor konusunu...
  2. beko 2518c çamaşır makinası kapak açılmıyor

    çamaşır makinasını çalıştırdık, yıkama bitti,kapağını her zamanki gibi açmayı denedik açılmıyor. döndürme şeyini anahtara getirip çıt diye açılıyordu şimdi açılmıyor. sorun nerede olabilir?
  3. Aron güç bağlantı

    geçen hafta yazdığım soru şekli için özür diliyorum. sorunun tamamı şu şekilde: Aron bağlanacak wattmetrelerin gerilim bobinleri 380 Voltluk olmalıdır. Sistemin güç faktörü (Cosφ) 0,5’ten küçük ise wattmetrelerde ölçülen güçlerin farkı alı- narak toplam güç bulunur. Eğer 0,5’ten büyük ise...
  4. Aron güç bağlantı

    Sistemin güç faktörü 0.5ten küçük ise bilmem ne, 0.5ten büyük ise bilmem ne, 0.5 ise ne olur. Acil cevap lazim olduğu için baştan sağma yazdim. Bagislayin. Teşekkürler.
  5. Ledin daha çok aydınlatması için

    efekentlihp ilk iş olarak onu deneyeceğim. Teşekkürler yorumun için. 2. iş olarak lehim yerlerini söküp kabloyu değiştireceğim. Ledlerin hepsi aynı watt aynı marka. Umarım bozuk değildir. Teşekkür ediyorum bilgi için. tekin126 onu da deneyeceğim. Teşekkürler.
  6. Ledin daha çok aydınlatması için

    İyi günler. Reklam işinde çalışıyorum ben. Tabelaya harf yapıştırdık. İçine led döşedim. 14 harf ve 1 kelebekten oluşuyor tabela. Üstüste ''benim'' ve ''güzel'' harfleri var. Yan tarafında ''evim'' diye devam ediyor. En sonda da büyük bi' kelebek var. ''Benim''in ''b''sinin olduğu taraftan...
  7. Çamaşır Makinesi

    Her çalışmada oluyor KocaeliKlimacı. Servisi çağırdık,motor bozulmuş dedi.Gittik yenisini aldık. Motorda olabilir mi sorun ?
  8. Elektrikli Süpürge

    Şuna benzer bi' elektrikli süpürgemiz var. Süpürgeye giren kabloyu çekiştirince içerden kopma yaptı. İçine bakmak için kapağı açamadık. Bunların kapağı nereden,nasıl açılıyor?
  9. Çamaşır Makinesi

    Çamaşır makinesi çalışırken,kazan gup gup gup ederek dönüyor. Sorun nerede olabilir?
  10. Sizin için kolay olabilir,ben de öğreniyim :)

    Faz kablosunu kestiğimizde 2 uç oluyor. Bu 2 ucu da anahtara bağladık mı tamamdır anlaşıldı :) Teşekkürler
  11. Sizin için kolay olabilir,ben de öğreniyim :)

    Ağabeyim,stajerim de bugün tesisat yaptığımız fabrikadan biri söyledi. Böyle bir durum var orada.Vakit kalmadı yapamadık.Ben sadece bilgilenmek için sordum,yapacağımdan değil. Teşekkürler yine de
  12. Sizin için kolay olabilir,ben de öğreniyim :)

    Sigortadan tek hat geliyor. Bu hatta anahtarsız 1 flouresan 1 ampül bağlı. Flouresanı anahtar ile açıp kapatacağım,diğer ampül sigortadan iş yapacak. Nasıl yapılabilir?
  13. Çamaşır makinası,

    Bizim makina çalışınca dönünce gup gup gup ediyor. Neden olabilir? Yardım edebilirseniz,
  14. Kompanzasyon,

    TEDAŞ gelmiş akım trafolarının olduğu panoyu mühürlememiş,panonun kapağı apaçık duruyor öyle.
  15. Kompanzasyon,

    Dün usta ile alışveriş için mağazaya girmiştik.Elektrikçi olduğunu söyleyince mağaza sahibi pano gösterdi bakmamız için. Her ay ceza ödüyormuş. İndüktif yük gösteriyor ve yükler birbirine yakın değil. Biri 8 biri 2 biri 4 falan çekiyor. Bunun sebebi ne olabilir.
Geri
Üst