tasarruf cihazları için yardım

enorma

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaslar sorumlu oldugum işyerlerinin bir kısmına tasarruf cihazları takılmıs ve cihaz ilk calısma anında 200 daha sonra 180v cıkıyor bu cihaz 4x18 armatürlerimde sorun yaratmıyor fakat 2x36 etanj armatürlerimi cok gec yakıyor.Benim tahminim starter cok gec atesliyor.Aklıma şöyle bir çözüm geldi starterin içindeki kondansatörün değerini düşürürsem T=RxC formülünden kondansatörün gücünü düşürüp kondansatörün daha hızlı dolup bosalmasını dolayısıyle daha hızlı bir sekilde ateslemsini saglayabilirim.

sizce bu sorunumu çözebilir mi?yardımlarınız için şimdiden cok tesekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tasarruf cihazını görmedim ancak bir kandırmacadan ibaret diye düşünüyorum. illaki tasarruf yapılacaksa lambaların gerilimi düşürüleceğine,lambalardan bir kısmı iptal edilebilir. Yerinde olsam lambaları direk beslerim.
 
mehmet 95 in dediği gibi tasarruf cihazları kandırmaca .eğer çalıştığın yerde flourasan ampul (balastı) veya buna bebenzer küçük indüktif reaktif güç çeken (bobin + nüve) alıcılar varsa her 125w lık bi alıcıya 10mf lık kondansatör bağlarsan(orjinal 125w sokak lambası armatürlerinin içinde 10mf 250v luk kondansatör bağlanır) buda çekilen reaktif güçten dolayı düşen gerilimi dengeleyerek aynı zamanda çekilen reaktif güçten dolayı(gerilimin düşmesiyle) artan akımı yavaşlatır böylece elektrik sayacından çekilen akımı yavaşlatmış ve tasarruf etmiş olursun . kolay gelsin
 
sayın enorma onun tasarruf falan ettirdiği yok bulunduğun işletmede sanırım merkezi kompanzasyon sistemi vardır.
bu tasarruf safsatasıda aynı işi görüyor yani merkezi kompanzasyonun varsa buna gerek yok.
aksi halde yoğun kullanımda olumsuz sonuçlar alabilir. işletmeyi kapastife soka bilrsin.
tavsiyem hiç bişiyle uğraşma merkezi kompanzasyon var ise eğer sök o işe yaramaz kurnaz icatlarını at gitsin.
 
O cihazlardan bende kullandım.sanırım aynı cihazdan bahsediyoruz.ilk devreye girdiğinde normal 220 volt çıkıyor. Yaklaşık 3 dakika sonra cihazdan çıkan voltaj 180 v. düşüyor ve amperde yaklaşık % 20 düşüyor.cihazda pako salter var 1-2-3 konumlu.İlk 3 dakika içinde kullanacağın lambaları yakman gerekiyor, yani voltaj düşmeden.Cihazın girişine de kontaktör gerekli.Yoksa cihaz devredeyken sürekli 180 v veriyor ve ateşlemede sorun oluyor.
 
sayın enorma

aktif sayaç kullanıyorsanız bu cihaz kesinlikle işe yaramaz. çünkü aktif sayaç aktif gücü ölçer, tasarruf cihazı ile dengelenen endüktif reaktif gücü ölçmez. iş yerinde kullandığınızı belirtmişsiniz, işyerinizin kurulu gücünü bilmiyorum ama muhtemelen kompanzasyon sistemi mevcuttur. kompanzasyon sistemi varken bu cihazı kullanman kapasitif den dolayı cezaya girmene neden olacaktır.
 
tasarruf cihazlarında bahsederken flouresant armaturlerde kullanılan nuvelı balastların degıstırılmesıyle baslanılabılır. sonucta nuvelı balast uzerınde kayıp gucler olusuyor, bu kayıbı elektronık balastlar ıle cozebılıyoruz. cok cuzi bir miktarda olsa kuresel ısınmaya ve elektrık faturamıza olumlu yansıdıgı herkesın hemfıkır oldugu konudur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
(energy saving box) Bırakın tasarruf ettirmeyi, kendisi elektrik harcıyor, DİKKAT!!!
Kullandım, ölçtüm.Buna istinaden yazıyorum.
 
(energy saving box) Bırakın tasarruf ettirmeyi, kendisi elektrik harcıyor, DİKKAT!!!
Kullandım, ölçtüm.Buna istinaden yazıyorum.

Bizde cihazı denedik hiç bir faydası yok ayrıca voltajı kıstığından aydınlatma verimini düşürüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,066
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst