böyle bir motor arıyorum yardım lütfen

ostothek

Üye
Katılım
6 Tem 2010
Mesajlar
36
Puanları
1
Arkadaşlar anlatması zor ama anlatmaya çalışacağım nasıl bir şey istediğimi.

Şöyle ki; bir motor düşünün sadece belirlediğiniz zaman aralığında bir cismi belirli bir mesafede hareket ettirecek. Örnekliyorum hemen, siz motora 10 dk'da 1, 1 cm hareket edeceksin ve hareket bittikten sonra tekrar 10 dakikalık zaman işlemeye başlayacak ve 10 dk bittiğinde tekrar daha önceki konumdan itibaren 1 cm hareket edecek. Böyle bir motor mümkün müdür, yahut bunu yapmak motor dışında başka bir şey ile olabilir mi, fikir verecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ölçüm aralığı çok hassas değilse bir asenkron motor,ölçücü(tercihen enkoder)bir denetçi devresi ile mümkün.İşlem çok hassas ise servomotor kullanmak gerekir.Tabii ki sürücüsü ile birlikte.
 
Hareket ettirmek istediğiniz cisimle ilgili (boyutlar,ağırlık,vb.) bilgi verebilirseniz daha somut önerilerde bulunulabilir.
Selamlar
 
dslr fotoğraf makinesi hareket ettireceğim toplam ağırlık 2 kg civarı. Bir önceki mesajdaki linke baktınız mı ona benzer bir şey arıyorum ama sürekli hareket halinde olmamalı, yani benim belirlediğim zaman aralığında benim belirlediğim mesafe kadar hareket edecek bir sistem.
 
istediğim şeyi biraz daha detaylandırdım. çizim için özür dilerim ama kabaca yapmak istediğim şey budur. iki motordan oluşacak, motor1 sadece kamerayı ray üzerinde belirlenen süre aralıklarında belirlenen mesafede ilerleticek, motor2 ise kameraya yine belirlenen zaman aralığında belirlenen açıda pan-tilt yaptıracak. Fikri olan varsa açığım hatta beraber çalışmak isteyen varsa deneyebiliriz.

şimdiden bilgilerini benimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
2 adet step motoru pic ile programlayıp bu işi yapabilirsiniz diye düşünüyorum :)
 
ama nasil, ben elektronikçi değilim?
 
ilk önce sistemin mekanik aksamını kuracaksınız yani raylar,motorların tutunacak yerleri vs. ki bunu yapabileceğinizi pek zannetmiyorum :) daha sonra pic programlama yapan yerlere motorların istediğiniz çalışma,ilerleme,durma süresi gibi bilgileri verecekseniz o kişi size pic programlamayı yapacak yani siz proje gibi birşey yapıyosunuz bence proje yapan yerlere bu işin tamamını yapıp yapmayacaklarını sorun bu forumdada bu konuyu açın belki burdan bu sistemi komple yapabilecek birileeri çıkar kolay gelsin :) ....
 
mekanik aksamını ben halledicem sorun o değil, benim için öncelikli olan sistemin hareket kabiliyeti, yani istediğim gibi bir motor yahut düzenek yapabilir miyim? pic programla mıdır bunun çözümü?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,299
Mesajlar
925,071
Kullanıcılar
451,735
Son üye
onur4224

Yeni konular

Geri
Üst