9 çıkışlı asenkron motor nasıl bağlanır

commonster

Üye
arkadaşlar 9 çıkışlı bir asenkron motor var. kazan dairesinin 7.5 kW lık fan motoru.6 tanesi yıldız üçgen bağlantı için bağlı, diğer 3 tane ucu içinden kısadevreli o üç ucu nasıl bağlayacağım yol vermek için mi kullanılıyor.Bişe bağlamasam olurmu... bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Sayın commonster !

Bahsettiğiniz motor büyük ihtimalle 3 hızlı dahlander motor.

önceki bağlantısında 1-2-3-4-5-6 nolu uçlar yıldız üçgen bağlı, 7-8-9 uçlarındanda üç kablo çıkmıştı klamens kutusundan dışarıya panoda uçları sökülmüş sizce bu üç uç ne ucudur. Şefin gönderdiğinde 7 bağlantı ucu var. benim bahsettiğim motorda 9 kablo çıkışı var

Sayın commonster !
Sizin motor 3 hızlı dahlander motor. İlk sorduğunuz soruda 3 kablo içerde kısa devre demiştiniz. Evet kısa devre olması gerekli. Ayrıca 3 hızlı kullanmak için 4 kontaktör kullanmalı. Yok ben yıldız-üçgen kullanıyorum derseniz sadece yavaş ve orta hızlı olmak üzere 2 hızda kullanabilirsiniz. O takdirde birleştirilmiş uçlara birşey bağlamanıza gerek yok.Bu durumda yıldız-üçgen değilde yıldız-seri yıldız olarak kullanabilirsiniz.

Şemadaki birleştirilmiş uçlarla beraber gene 9 kablo oluyor. Motor bobin uçları ile motor klemensinden çıkan kablo sayısını birbirine karıştırmayın.

Sayın commonster !
9 kablo çıkışı olan dahlander motor bağlantısını ne yaptınız, bağlayabildinizmi ? Sizin gönderdiğiniz şemadaki 1-2-3-4-5-6 nolu uçları şemada olduğu gibi bağladıktan sonra, 7. kabloyu 7-8 ve 9 nolu klemenslerin ortak ucuna bağlamalıyız. 7-8 ve 9 nolu klemesler boş kalıyor. Bu durumda bobin bağlantıları paralel yıldız konumuna geçer ve hızlı çalışır. Kolay gelsin.

commonster 7,8,9 uçlar elektro mıknatıs firenlemenin ola bilirmi ?

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,710
Kullanıcılar
452,415
Son üye
SERDAR KAÇR

Yeni konular

Geri