sn. selçukxp; yapmak istediğiniz " fantezi" anlaşıldı.fantezi dedim çünkü bilinenin ve normalin dışında bir çözüm arıyorsunuz.doğal ollarak çözümü de normalin dışında olması gerekecek.ancak dahlender motorun sargılarını incelediğimizde sizin istediğiniz şekilde bir çözümün (teorik olarak) mümkün olmadığını ortaya çıkıyor.sebebi de gayet açık: sizi de farkına vardığınız gibi motor hangi hızda çalışırsa çalışsın diğer "hız"a ait sargının uçlarında gerilim mevcut olacaktır.siz buraya "elimde bolca FKR var" diye ikinci bir FKR bağlasanız bile bir işe yaramayacak ,hatalı bir devre kurmuş olacaksınız.(motora start verilmeden FKR uçlarında bir gerilim olmayacak,ama sizin bu sorunu çözdüğünüzü varsayıyorum.)
kısacası "nerden baksan tutarsızlık" diyorum.
bu arada yeri gelmişken bazı "doğru bildiğimiz yanlışları" da gözden geçirsek diyorum.FKR(faz koruma rölesi) ve MKR(motor koruma rölesi) aynı cihazın iki farklı ismi.FSR(faz sırası rölesi) başka bir cihaz .MKŞ(motor koruma şalteri) bambaşka bir cihaz.bazı arkadaşlar nedense FKR ile MKR yi farklı cihazlar olarak düşünüyor.bunun yerine:
1-FKR:Faz Kesilme Rölesi
2-FSR:Faz Sırası Rölesi ;ifadelerini kullansak daha iyi olmaz mı diyorum.saygılar.