Sayın kerryarif.
Projenin çılgın olduğu konusunda hemfikirim. Benim kendi yaptığım 350 devirde 220 v. üreten alternatörüm var. 1400 devirli asenkron motorun devrini dişli zincir sistemi ile 1/4 oranında düşürerek bu alternatörü çevirdim. Harcadığım güç aldığım güçten daha fazla oldu.
Bu yazacaklarımı üzerinize almayın ama bir örnek vermek istiyorum.
Bir elektrikçi yanında çıraklık yapan bir genç, 6 ay sonra ustasına hemen sizin yukardaki fikrinizi anlatmaya başlar. Ya da yüksekten dökülen bir su ile alternatör çevirip, üretilen elektriğin bir kısmı ile suyu tekrar yukarıya basmak ister, bir kısmını da kendisi kullanmak ister. Halbuki üretilen elektriğin dökülen suyu tekrar yukarıya basmasına dahi yetmeyeceğini bilemez.
Yani uzun sözün kısası,
Henüz verilen enerjiden daha fazlasını almak mümkün değil. Hatta 1 verip 1 alamayız. Kayıplardan dolayı en fazla 0,85 alabiliriz.
Bu işe yıllarca kafa yormuş, bir sürü para harcamış olan beni bir ağabey olarak kabul ederseniz size önerim, bu projeye boşuna para harcamayın. Şu anda yeryüzünde bununla ilgilenen bizim gibi binlerce amatör var. İnternette binlerce video var. Ama hepsi sahtedir. Gençlerin deyimiyle fake.
Haa.. şunun üzerinde çalışın. 5 amper harcayan bir
Elektrik motorunu geliştirdim, aynı gücü aldığım halde 4 amper harcıyorum. Yani mevcut sistemleri geliştirmeye bakın.