Çılgın Projeme destek ...

kerryarif

Üye
Sınırsız enerji üretimi için düşündüğüm çılgın projem için yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler

Harcadığımız enerji ürettiğimizden az olacak.. maktık bu..

elimde 2500- 3000 d/d alternatör var bunu 220 2800-3000 devir iile çevirip Elektrik üretmek...

bana lazım olan 220 v ile çalışan 2800 d/d motor...

elinde olan varmı?

Hocam hevesinizi kırmak istemem ama bahsettiğiniz sistem, yani az tüketip tükettiğinden daha çok üreten bir sistem, verimin %100 ün üzerinde olduğu bir sistemdir. Fakat günümüz teknolojisinde %100 verime bile ulaşılamamıştır ki sürtünme adlı bir kuvvet olduğu sürece, mekanik kayıplar nedeniyle ulaşmak imkansız dır.

Sayın kerryarif.
Projenin çılgın olduğu konusunda hemfikirim. Benim kendi yaptığım 350 devirde 220 v. üreten alternatörüm var. 1400 devirli asenkron motorun devrini dişli zincir sistemi ile 1/4 oranında düşürerek bu alternatörü çevirdim. Harcadığım güç aldığım güçten daha fazla oldu.

Bu yazacaklarımı üzerinize almayın ama bir örnek vermek istiyorum.

Bir elektrikçi yanında çıraklık yapan bir genç, 6 ay sonra ustasına hemen sizin yukardaki fikrinizi anlatmaya başlar. Ya da yüksekten dökülen bir su ile alternatör çevirip, üretilen elektriğin bir kısmı ile suyu tekrar yukarıya basmak ister, bir kısmını da kendisi kullanmak ister. Halbuki üretilen elektriğin dökülen suyu tekrar yukarıya basmasına dahi yetmeyeceğini bilemez.

Yani uzun sözün kısası,

Henüz verilen enerjiden daha fazlasını almak mümkün değil. Hatta 1 verip 1 alamayız. Kayıplardan dolayı en fazla 0,85 alabiliriz.
Bu işe yıllarca kafa yormuş, bir sürü para harcamış olan beni bir ağabey olarak kabul ederseniz size önerim, bu projeye boşuna para harcamayın. Şu anda yeryüzünde bununla ilgilenen bizim gibi binlerce amatör var. İnternette binlerce video var. Ama hepsi sahtedir. Gençlerin deyimiyle fake.

Haa.. şunun üzerinde çalışın. 5 amper harcayan bir Elektrik motorunu geliştirdim, aynı gücü aldığım halde 4 amper harcıyorum. Yani mevcut sistemleri geliştirmeye bakın.

bir zamanlar bende böyle bir proje üzerinde çalıştım fakat
sonuç olarak harcanan güç kullanılan güçten hiç bir zaman az olamaz...

lise 1. sınıfa giderken elektroteknik dersindeydi sanırım bobin içerisinde mıknatıs ileri-geri hareket ettirmekle emk oluştuğu anlatılmıştı.resme bakarken bobinden çıkan kabloları tekrar motora bağlayıp; üretilen elektrikle motoru çalıştıracaktım, motor çalıştıkça da Elektrik üretecekti.bende bobin uçlarından ikinci bir kablo yardımıyla istediğim herşeyi çalıştıracaktım.işte bu!ydu.dünyanın enerji sorununa çareyi bulmuştum:)eğer bu sistem çalışsaydı tabi:( kafamdaki şekli kağıda aktarıp hocama gösterdim.'niçin böyle yapıyorsun' dedi, kayıplardan bahsetti kısa ve öz olarak.haaa burada bitti mi? hayır! yıllar geçti..internetle tanıştım.benide bastı bağrına herkese yaptığı gibi:) önce perendev motorunu araştırmaya başladım, sonra sonra kendimi vikipedi de termodinamik yasalarını öğrenirken buldum:)arkadaşlar gülmeyin! 23-24 yaşımdan sonra öğrendim termodinamiğin 0. yasasının da olduğunu.keza mesnetsiz teorileri bırakıp daha reel işlere yöneldim.sn. şef'in yardımlarıyla bir rüzgar tribüni alternatörü yaptım sağolsun yardımlarını esirgemediği için teşekkür ederim...
hülasa, vikipedi den termodinamik yasalarını okumanı şiddetle (şiddet iyi bişey değil ama) tavsiye ederim.birde perendev motorunu araştır nette yığınla video ve döküman bulacaksın ve emin ol bir zaman ben de en az senin kadar çılgındım:) :)

O iş olmaz hacı sen git yat:))

Agalar kardeşler benim de çılgın bi projem var bi el atın "depoyu fulluyorum bi depo kadar geziyorum ama depo ful, boşalmıyor" nası fikir ama? %100 verim mi diyorsunuz? ;)

Çok kolay sayın by lent.
Bir yakıt tankeri sürekli sizin arkanızdan geliyor ve tankerden sizin depoya bir hortum bağlı. Bu durumda depodaki benzin hiç bitmiyor. Nasıl ama.

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Kullanıcılar
452,689
Son üye
MertCanxx

Yeni konular

Geri