elek
Profesyonel Üye
Çağlayandaki "Cumhuriyet Mitingi"ne katıldık.Daha önce çeşitli mitinglere gitmiş veya yakından izlemiştim.
Annem bu yaşında ilk defa bir mitinge gitmişti.Bulunduğumuz yerden bakınca Çağlayan meydanından
Şişliye kadar olan yolun insan seli şeklinde dolu olduğu görülüyordu.
Bir yandan bayrak sallıyor,bir yandan da insanları izliyordum
Bu mitingin havası daha önce gördüğüm mitinglerden çok farklıydı.Herkesin elinde Türk bayrağı vardı.Kadınlar ve genç kızlar çoğunluktaydı.Erkeklerde vardı tabii ki.Çevremde nişanlı veya yeni evli olduklarını tahmin ettiğim
genç çiftler vardı.
Çok doğal bir halleri vardı.Hani derler ya "gençler ,yaşlılar,konu komşu ,ailece ,çoluk çocuk toplandık,gittik".İşte öyle bir hava.Saat 14.00 civarında mitinge giderken Mecidiyeköy civarında birkaç bin insan görmüştüm.Mitingin olduğu yere vardığımızda ise dediğim gibi bir insan seli.
Devamlı akıyor ama bitmiyor.Gerisini siz düşünün.
Mitingin en önemli özelliği işte bu havası idi.Birde katılanların sayısı.
Gerçek bir Cumhuriyet mitingi.
Annem bu yaşında ilk defa bir mitinge gitmişti.Bulunduğumuz yerden bakınca Çağlayan meydanından
Şişliye kadar olan yolun insan seli şeklinde dolu olduğu görülüyordu.
Bir yandan bayrak sallıyor,bir yandan da insanları izliyordum
Bu mitingin havası daha önce gördüğüm mitinglerden çok farklıydı.Herkesin elinde Türk bayrağı vardı.Kadınlar ve genç kızlar çoğunluktaydı.Erkeklerde vardı tabii ki.Çevremde nişanlı veya yeni evli olduklarını tahmin ettiğim
genç çiftler vardı.
Çok doğal bir halleri vardı.Hani derler ya "gençler ,yaşlılar,konu komşu ,ailece ,çoluk çocuk toplandık,gittik".İşte öyle bir hava.Saat 14.00 civarında mitinge giderken Mecidiyeköy civarında birkaç bin insan görmüştüm.Mitingin olduğu yere vardığımızda ise dediğim gibi bir insan seli.
Devamlı akıyor ama bitmiyor.Gerisini siz düşünün.
Mitingin en önemli özelliği işte bu havası idi.Birde katılanların sayısı.
Gerçek bir Cumhuriyet mitingi.