merhaba kardeşler..Çok güzel ve bir o kadarda çözümsüzlük dolu bir tartışma bu.İnsanlığın yaradılışı kadar eski ve yine o kadarda el üstünde tutulması gereken bir değerdir.Merak etmeyin biz türklerin temelini Osman Beyler,Fatihler,Nene hatunlar,Farabiler,Mimar sinanlar yüce dinimiz İslamla attılar.Biz bu günleri yada yakın geçmişi baz alarak ahkam kesiyoruz.Şunu hiç düşündünüzmü;peygamberimiz Hz.MUHAMMED(C.C)arabistanda zır cahillere İslamı anlatmış bitmeden,tükenmeden.Sonrada dünyaya...Biz bırakın dünyayı,bırakın arabistanı,bırakın Ebu Cehilleri kendi bir avuç insanımıza bunları anlatamıyoruz.Neden?...Çok basit,hiç birşey bilmediğimizin farkına bi türlü varamıyoruz,varmakta istemiyoruz.Ahkam kesmek bilmek değildir.Yarım yamalak konuşacağıma hiç konuşmam.Yarım imam dinden,yarım doktor candan eder hesabı yani.Bir kişiyle ne olurki hesabıyla yaşamaya devam etmek istersek inatla işte böyle bir tuhaf yaratık ortaya çıkar.Ayağını kola benzetmeye çalışırsın,böbreğini beyne..Ben senden önce kendimi düşünüyorsam,sen tarhana çorbasına kaşık çalarken ben aynı masada iskender yersem ne olmasını beklerizki daha!..Sen simit alsam eve otobüs param kalırmıyı düşünürken,ben 2 ay önce aldığım mercedesin üstüne kuş sıçmış,nasıl etsemde işçilerin SSK sından kısıpta Pontiac alsam diye düşünüyorsam..Peygamberimizin güzel bir hadisi var derki'Büyüdükce küçülünüz'Başbakan olursun,bakan olursun,öğretmen olursun,baba_anne olursun ama sevgi dolu,saygı dolu,dini bütün,adam gibi adam,kadın gibi kadın,evlat gibi evlat olabilirmisin?...Kardeşlerim,Candostlarım,Türkiyelilerim,Dindaşlarım,meslekdaşlarım şu KURANI KERİM in türkçesini bir alın okuyun.Bakın her sorunun temelinin, karşındakini anlamaya çalışmak olduğunu nasıl kolayca anlayacağız.Kendimizi anlatmadan,anlamak karşıdakini bi yapabilsek herşey bitecek inanın.Özverili olsak,yaradılan herşeyi sevsek karşılıksız,yaradandan ötürü.Görün neler oluyor,görün dereler nasıl yukarı akmaya başlıyor.Görün yerdeki çimler nasıl kavakları geçiyor.Görün,karıncalar nasıl çitalardan daha hızlı koşuyorlar.Ve görün o zaman Türkiye nasıl Türkiye oluyor!...Sağlıcakla kalın Türkiyelilerim....