Çamaşır Makinası İçin Kireç Çözücü Kullanımı

deterjanlarda kireç çözücü varmış

birde biz yeşil bir top kullanıyoruz onunda çok faydası var
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İZMİR'de o kireç önleyici ( calgon ) gerçekten %100 işe yarıyor... ilk makinada kullanılmadı sadece 15 yıl dayandı... Arçelik 2100 emekli oldu...
 
İstanbul'da kireç oranı düşük olduğu için gerek olduğunu sanmıyorum. Bize gelen teknik servis kullanmayın dedi.
 
Vatandaşın tarafıma en çok yönelttiği sorulardan birisi...
makinemde deterjana calgon vb ilave ediyorum acaba reklamlarda gösterildiği gibimi, gerçekte ne kadar faydası oluyor?

Kendi adıma şimdiye kadar çevremde kontrol ettiğim makinelerde en eskisi 15 yıllık makine olmak üzere bu tip kireç çözücülerin maaliyetleri kadar yararı olduğunu sanmıyorum. reklamlarda gösterildiği gibi makinaların körüklerinde pompasında hiç de öyle bir kireç birikmesine rastladığım söynemez.

maliyete gelince söz konusu parçaların tamamını yılda bir yenilesek ki bu parçaların dayanma ömrü çok çok daha fazladır. yinede yıllık maaliyeti neredeyse 100 tl'yi geçen bu ürünler kadar olmuyor.

sonuç olarak yorumlarsak. bu gün bu ürünü tamamen samimiyetsiz buluyor, gereğinden aşırı pahalı görüyor, kendi adıma evime sokmuyorum. bu ürünü alacağıma 2 yılda bir rulmanlarda da dahil yenilerim hem makinemin bakımını yapmış olurum hemde kumaşlarım kireç çözücünün yan etkilerine maruz kalmamış olur. ve paramın yarısından fazlası da cebimde kalır.

bu makinelerden anlamayan vatandaşlarda yabancı sermayeye para kazandıracaklarına 2 yılda bir bakımla yerli ustalarımıza kazandırsınlar daha iyi diye düşünüyorum...


hay ağzını öpim ustam vallaha kitabın ortasından konuştun.....
 
bende kullanmak istemem ama adananın suyu oldukça kireçli ve makinalara çok zarar veriyor.mecburen kullanıyoruz.keşke başka bir yolu olsada kalgon türü bişey kullanmasak..
 
abi calgon biraz abartılmış reklam ama faydasıda var rezistansın üstündeki kireci azaltıyor biraz
 
Merhaba beyaz eşya teknisyeniyim kireç oluşumu konusunda bölgesel olarak kireç oranı değişmektedir.istanbulda reklamlarda görünen cihazlar gibi bir sonuç çıkmaz.ve söktüğüm reziztans pompa ve diğer su gören parçalarda ,gösterilenin 1000/1 i karşıma çıkmadı ve yüksek miktarda kireç kullanılan bir yerde o şekilde olması zordur.Bu gibi durumlar ancak bir gemide kullanılırsa oluşabilmektedir tuzlu su kullanımından dolayı ..Farklı konularda şikayetleriniz için kotrol kaleminden özel mesaj atabilirsiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ayankimya olarak şöyle bir bilgi vereyim.Ağırlıklı olarak endüstriyel temizlik ürünleri,çamaşır deterjanları,çamaşır makinası kireç sökücüleri,yağ sökücüler gibi profesyonel ürünler üreten bir firma olarak bu konu hakkında şöyle bir bilgi sunabilirim.
Zaten kalgonun modası geçeli herhalde 10 sene oluyordur.o zamanlar daha çok revaçta idi.Ki 10-15 sene öncesine kadar çamaşır makinası dediğimiz alet çok da eski olmayan bir teknoloji idi.Millet her denilene çok rahat inanabildiği için markalı ürünler cidden iyi paralar kazandılar bu tür ürünlerden.
Ancak Sonrasında deterjan üreticileri bu kalgon un kireç başlama özelliğini normal deterjanlara da koydular.Şu anda içinde bu maddelerden olmayan deterjan yok.Dolayısıyla haricen kalgon kullanmaya gerek kalmadı.

Ancak bu şu anlama gelmiyor kireç oluşmaz veya kireç makinaya zararlı değildir gibi bir şey oluşmasın.Kireç oluşmuyorsa zaten deterjanın bu özelliği olduğundan kireç oluşmuyor.Peki %100 koruyabilir mi?Tabiki hayır çünkü çamaşır deterjanının içeriğindekilrle kalgonun içeriği az da olsa farklı.
Peki ne yapacağız.Normal deterjanımızı kullanacağız.Yılda 1 sefer de olsa Çamaşır makinaları için geliştirmiş olduğumuz kireç sökücüden kullancaksınız.Var olan kirecide bu şekilde attıktan sonra hiçbir sorununuz kalmayacak.Bu ürünümüz kireci ve birikintileri etkili bir şekilde söker atar ve çamaşır makinanızın plastik ve metal aksamlarına da zarar vermez.İsteyenler bana www.ayankimya.com üzerinden veya 0536 405 71 57 den ulaşabilirler.Özellikle hem bireysel kullanıcılar için hem servisler için çok iyi bir ürün.Makinayı sökmeden temizleme yapmak çok da kolay olduğunu göreceksiniz.
 
Annemde kulaniyordu tv nin bayanlar uzerinde etkisi buyuk hic bi bayan bakin bizim gibi dusunemez anneme ilk kullanma dedigimde olurmu oyle sey makina bozulur diye itiraz etti zorla biraktirdim iki yil once ona iki uc yilda verecegin parayla makina alirsin dedim kulandirtmadim iki yildir makinaya birsey olmadi on yil kullananlari dusunsenize bi ona verecegin parayla bes yil sonra yeni makina al hem teknoloji gelisiyor sacmalik gercekten bazi makina ureticileri 7 yil garanti bile veriyo heyyy turk insani bi hesapla bakalim 7 yilda kalgona ne para veriyon ... bizim makina her gun olmasa iki gunde bir kesin calisir burdan okuyan evinde kulanilan arkadaslar rica ediyorum kullanmasinlar biraz dusunsunler hesaplasinlar bu aklina gelmemis olan arkadaslarimiz olabilir saygilar ama bunu okuyup hala kullananlar varsa sana ne yapilsa haktir sen resmen bir m.l sin diyorum gercekten huhh :)

A10 cihazımdan gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,941
Mesajlar
921,858
Kullanıcılar
451,121
Son üye
hasanyenıdogan27@hotmail.

Yeni konular

Geri
Üst