Selam arkadaşlar bazılarına basit gelebilir sorum, pensampermetre ile çamaşır makinasının ve su ısıtıcının akımlarını ölçtüm çamaşır makinası 3A su ısıtıcısı 8A okuyor normalde su ısıtıcısı çamaşır makinasından fazla mı akım çeker
Su ısıtıcıdan kastım kettle pensampermetre yi faz kablosuna kenetliyorum kettle' ın güç anahtarına bastığımda 8A okuyorum. Aynı şekilde çamaşır makinasına uyguluyorum 3A okuyorum garip ama çamaşır makinası daha az akım çekiyor. her iki cihazı aynı anda çalıştırdığımda 10.4A gibi bir değer okuyorum. Ölçümleri şu şekilde yapıyorum; duvara giden üçlü kablonun faz'ını bulup ayırıyorum, akımını ölçeceğim cihazın fişini üçlüye bağlıyorum, ayırdığım faz kablosuna pensampermetre'yi kenetleyip ölçümleri yapıyorumSu ısıtıcısından kastın elektrikli sofbenler ise yaklaşık 7kW güçleri olduğunu söyleyebilirim. çamaşır makinalararı ise yaklaşık 2kW güçlerinde olurlar. Bunlara rağmen ölçtüğün akımlar düşük çıkmış. Enteresan.
Su ısıtıcıdan kastım kettle pensampermetre yi faz kablosuna kenetliyorum kettle' ın güç anahtarına bastığımda 8A okuyorum. Aynı şekilde çamaşır makinasına uyguluyorum 3A okuyorum garip ama çamaşır makinası daha az akım çekiyor. her iki cihazı aynı anda çalıştırdığımda 10.4A gibi bir değer okuyorum. Ölçümleri şu şekilde yapıyorum; duvara giden üçlü kablonun faz'ını bulup ayırıyorum, akımını ölçeceğim cihazın fişini üçlüye bağlıyorum, ayırdığım faz kablosuna pensampermetre'yi kenetleyip ölçümleri yapıyorum