kimkidük
Üye
Evet hocam. Kömür sesiymiş.kömür sesine benzettim sanki ?
Hocam içim rahat etmediğinden motoru söktüm. Kömürleri sökerek mili çevirdiğimde rulmanlarda bir sorun olmadığını anladım. Kömürler ses yapıyor. Yer yön değiştirmedim, kömürler de yeni değil. Umarım sesi çalıştıkça düzelir. Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.Motor kömürünü yeni taktıysanız veya mevcut kömürün yerini/yönünü değiştirdiyseniz, kömür aşınıp motora tam oturana kadar zırıltı/sürtünme sesi yapar. Ancak ikinci videodaki ses kömürden mi yoksa rulmandan mı geliyor tam anlaşılmıyor. Rulmana gres yağını az sürmüş de olabilirsiniz. Isıya dayanıklı gres yağı ile biraz daha takviye yapıp tekrar sese bakmak lazım.
Kömürler zamanla erir ve yerine tam oturur. Kısa sürede sesi kesilir.Evet hocam. Kömür sesiymiş.
Hocam içim rahat etmediğinden motoru söktüm. Kömürleri sökerek mili çevirdiğimde rulmanlarda bir sorun olmadığını anladım. Kömürler ses yapıyor. Yer yön değiştirmedim, kömürler de yeni değil. Umarım sesi çalıştıkça düzelir. Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.
Çok teşekkürler.Kömürler zamanla erir ve yerine tam oturur. Kısa sürede sesi kesilir.