Çamaşır makinesi su ısıtma sorunu

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Merhabalar sayın forum ahalisi .

Çamaşır makinemiz 90 derecede ısıtma yapıyor fakat 60 derecede ısıtma devreye girmiyor . Böyle bir arıza mümkünmüdür ve çözüm önerilerinizi alabilirmiyim. Teşekkürler

Cevaplar için teşekkürler. Rezistans yarılmış. Mekanik şalterli değil fakat 90 derece meselesini anlayamadım biz yanıldık sanıyorum .

Makine 10 yıllık yalnız aklıma takılan başka mesele kireç önleyici konusu oldu . Şimdiye kadar bir kere bile olsun kireç önleyici kullanmadık ve bu ilk rezistans arızası. Kabaca hesap yaparsam kireç önleyici güncel fiyatı 250 TL .
10 yıl x12 ay = 120 ay
120x250 = 30 bin TL .
Ayda 2 kutu kireç önleyici kullansak 60 bin lira masraf çıkıyor. Doğaya zararı ise ayrı bi terane.

Rezistans fiyatı 200 TL
Yeni makine fiyatı 15 bin TL . Kireç önleyicinin gereğini çok anlayamadım açıkçası. Belkide ben saçmalıyorum bilemedim. Görüşlerinizi almak isterim. Selamlar

Kireç önleyici yerine beyaz sirke karbonat kombinasyonu yapıyorlar gideri falan da temizliyor aslında güzel. Makine temizleyiciler var ayda bir bunlardan kullanırsanız da faydalı oluyor ama kimyasal.

Ne olursa olsun kireçleniyor çürüyor hele yeni makineler daha da hassas ama ömrünü uzatabilirsiniz tabi.

Geçmiş olsun. 1.si fiyatı aşırı yüksek almışsınız toz şeklinin kg ı 150tl ye falan bulursunuz 2. 1 kg mı 1 ayda bitirebileceğinizi sanmıyorum. 3. Rezistans kireçlendiği için ısıtma veriminden dolayı kaybettiğiniz enerji hesapta yok. 4.sü 200 Tl ye aldığınız rezistans orijinal değildir muhtemelen. 5.herkes sizin gibi kendi söküğünü kendi dikemez işçilik fiyatını da eklemek gerek.

Kireç, suyun kaynama noktasına yakın değerlere ulaşınca oluşuyor. Makine kullanıcıları kıyafet çekmesin diye genelde 60 C° civarlarında program seçer. Bir çok matik üreticisi kireç önleyici kimyasalı deterjanı üretirken muhtevasına katar.

Bu kireç önleyici mevzusu çok su götüren bir mevzuymuş meğer. Şöyle ufak çaplı bir araştırayım dedim, benim gibi düşününler olduğu gibi mezya eln ustamız gibi düşünenlerde varmış. Dileyen dileği gibi yapsın diyor konuya kendi adıma nokta koyuyorum.

Forum istatistikleri

Konular
130,155
Kullanıcılar
453,255
Son üye
Cemile Şirin

Yeni konular

Geri