Çarpılma sonucu Kaçak Akım Rolesi Açmadı. Neden?

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Merhaba.Sn.piramit61;Öncelikle çarpılan kişiye büyük geçmiş olsun da diyelim,Allah korumuştur,başından büyük bir tehlike de geçirmiştir.

Burada çarpılma olayı kablosu sıyrılan kablodan çıkan faz ve nötr kablolarına el teması ile olmuş gibi de görünüyor.Ayak temasında,ayaklarında yalıtkanlık derecesi yüksek terlik veya tahta takunya da olmuş olmalıdır diye tahmin ediyorum.Bu nedenle beton yoluyla (toprak zeminine) kaçak akım hiç de gitmemiş,30mA'in çok altında geçen KAR'daki toroidin dengesini bozan akım da,sadece el temasında kalındığı sırada aşağı yukarı %50'ye %50 gibi yarı yarıya orantılı geçmiş bu çarpılan kişinin elindeki derisinin üzerinden.Zaten patlama (Büyük bir ark) olduğundan,çarpılan kişi birazcık da panik yaparak,bu suretle de elinden makinenin çıplak bakır iletkenlerinin olduğu bu kablosunu refleksle uzaklaştırarak daha fazla amper derecesinde tehlikeli akımların direk üzerinden akmasını da kendisi önlemiş gibi görünüyor.

KAR'dan gelen faz ve nötr eşit akım miktarında geçerek çarpmaya neden de olsa,KAR'deki toroid bundan hiç de etkilenemez.Çünkü bu durumda terazinin kefelerinde denge hiç de bozulmamış,ayni şekilde korunmuş olur.Bu nedenle KAR'nin atmamasının tek nedeni de budur.Diğer üyelerimiz de ayni gerekçeyi açıklıkla da zaten belirtmişlerdir.Kolay gelsin.Tekrar geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…