Ertuugrul
Üye
Arkadaşlar selamlar. Çelik kapının güvenliğini arttırmak için araştırmalara başladım ve kendimce bişey düşündüm bu yardımınıza ihtiyacım var. Arabalardaki merkezi kilit sistemini kullanacağım. Evin içinden çelik kapının kenarına motoru monte edeceğim, merkezi kilit motorunun önüne demir parça koyacağım kapıya yapıştırılmış şekilde. kumandayla motorun ileri geri demir parçasını iteklemesini sağlıycam. Dışarı çıkarken kumandaya basıcam ve demiri ileri itecek. kapıyı açmaya çalışsam bile demirden dolayı kapı açılmayacak. kapının kilitleri boşa çıksa bile o demirden dolayı kimse içeri giremez. MFK nın universal kilit sistemleri var. 4 adet motor, beyni, kumandası dahil 100-150 tl civarında. Sistemin çalışması için 220 yi 12 volta çevireceğim. Elektrik kesilmesine karşın ufak 12v motosiklet aküsü koyacağım. böyle bir sistem düşünüyorum şuan araştırma aşamasındayım. böyle bir sistem yapabilir miyim? 2 adet merkezi kilit motoru yeterli olur ama elektriğin voltunu düşüren adaptörün bozulması ve motorun bozulması durumunda eve girmek gerçekten zor olabilir. Kaliteli bir motor, kaliteli bir çevirici ile bu işi gerçekleştirmek istiyorum. Siz değerli ustalardan fikir alışverişi bekliyorum.