Çift Devir Motor

slm arkadaşlar sizlere birşey danışacamda çift devirli motorlarda ölçüm nasıl yapılır birde bendeki motor ilk devri aldımı normal üstü bir ses cıkırıyor ikinçi devire geçtimi aşırı bir ses cıkarıyo sanki böyle çift faz geliyomuş gibi ama ölçüyorum uçlarını normail gösteriyor . uçlar devre tamamlıyor. gövde şahse yok. şu var yanyan da ölçsem gene devre tamalıyo. sizce yanık olabilirmi motor kokmuyor. içi sargısı gayet normal. ben anlamdım bişey ama.zaman rolesinden olabilirmi acaba sizide görüşlerinizi bekliyorum tesk şimdiden

1 yanık olamaz.
2 çıkan ses elektriksel ses mi yoksa mekaniksel sesmi
3 her iki devre bağımsızdır ekstra köprü atmayın
4 motor type yazarmısın
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlarım bu kullandığınız kelimeyi anlıyamadım.

şahse
 
motor bevri belirtilmemiş cif devirli dahlender sarımlı motorlar 1. devirile 2. devir arasında iki kat devir farkı vardır 700/1400 ,1400/2800 devir gibi bütün uclar devre gösterir düşük devirn ohmajı farklı yüksek devrin farklı olur. bir birinden bağımsız cif devir sarımlı motorlar iki ayrı sarım vardır düşük devir kendi ara sında yüksek devir kendi arasında devre gösterir iki devir arasında devre göstermez yıldız köprüsü sargıların icinde olur. ayrı kat sarımlı cifdevirli motorlarda düşük ve yüksek devir arasında devir farkı ikikatı olmaz 900/1400 , 350/1400 devir gibi olur . sargıların ohmajını tam ölcemiyorsanız düşük volt tırafoyla amper muğaynesi yapın.
 
köprüle motor bağımsız deildir adam ölçtüm diyor motor dahlender yanarsa ben ödicem ücretini hem baımsızsa neden yansın elinde ampermetre yokmu akımını ölçer görür neyin ne olduunu sonuca ulaşırsan ve denersen cevabını bekliyoruz
 
u1-v1-w1 uçlarını ters girmişsin u2-v2-w2 yer değiştir yani u1 yerine u2,v1 yerine v2,w1 yerine w2 gir motor ondan ses çıkarıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,240
Mesajlar
924,555
Kullanıcılar
451,622
Son üye
mftanrikulu
Geri
Üst