Soru: Malum bu motorların üzerinde encoder var adım kaçırınca motor alarm veriyor duruyor. Peki x1 motoru durdu yada adım kaçırdı. x2 motoruda adım kaçırmadan devam etti bu durumda x1 ve x2 paralelliğini kaybedip y eksenimi pert edecek. Buna ne gibi önlemler alabilirim?
Alarm verme hadisesi şudur. O alarm çıkışını acil stopa bağlayacaksın. Hata olduğu an duracak makine. Hangi motor olursa olsun alarm çıkışı aktif oldu mu sistem duracak.
2. soruyu tam yorumlayamadım ama yapmak istediğin makineyi tam olarak çizersen eksikler fazlalıklar yanlışlar konusunda daha anlamlı yardımcı oluruz
Şase şeklini anladım. Ama z ekseni 10-15 cm çalışmalı ki bi anlamı olsun. Freze boyu boşta gitme mesafesi falan onlarıda düşünmeli
Sigma profillerle daha pratik şase yapılır bence.
Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
y eksen direk vidalı millerin üzerinde olmaz araba yada indüksiyonlu mile basmak zorunda
U şeklinde şasi kalın da olsa esneyecektir özellikle U'nun uçlarında. Ayak koyarsanız, ayaklar arasında.
Rijit ve hassas bir masa tarafından desteklenmesi gerekir o zamanda şasinize yapılan masraf boşa gitmiş olacaktır.
Z eksenini taşıyan (X ve Z) arabaların (plakaların) rijit davaranabilmesi için aralarının belirli bir mesafede olması gerekir, sizin köprüde bu tür bir yerleşim zor görünüyor.
Tasarımı gözden geçirmenizde fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?