isozsener
Üye
R/C (Radio Control) aracıma far ve stop lambası sistemi yapmak istiyorum.
Elektronik bilgim hiç olmadığı için (el becerim çok iyidir) sizlerden ricam bana bu devreyi basit olarak benim anlayabileceğim tarzda çizermisiniz.
Eğer bu tesisata 9 voltluk bir pil yetmez derseniz o zaman 2 adet birbirine bağlantısı yapılmış 9 voltluk pil kullanabilirmiyiz? Veya siz ne önerebilirsiniz?
Benim istediğim tesisat şu şekilde.
1.- Önlerdeki 2 adet 10mm ve 2 adet 5mm lik beyaz ledler devamlı sabit yanacak.
2.- Arkadaki 2 adet 5mm lik kırmızı ledler önlerle birlikte sabit yanacak.
3.- Arkadaki 2 adet 10mm lik ledler ise sadece araç fren yapınca yanacak. Onun dışında yanmayacak.
Eğer tesisatı çizen bir arkadaş olursa ben fren yapıp yanmayı sağlayacak düğmenin yerini servoya montesini halledicem. Sizden ricam lambaların bağlantı şeması. Direnç, pil, seri, paralel bağlama vb...
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Elektronik bilgim hiç olmadığı için (el becerim çok iyidir) sizlerden ricam bana bu devreyi basit olarak benim anlayabileceğim tarzda çizermisiniz.
Eğer bu tesisata 9 voltluk bir pil yetmez derseniz o zaman 2 adet birbirine bağlantısı yapılmış 9 voltluk pil kullanabilirmiyiz? Veya siz ne önerebilirsiniz?
Benim istediğim tesisat şu şekilde.
1.- Önlerdeki 2 adet 10mm ve 2 adet 5mm lik beyaz ledler devamlı sabit yanacak.
2.- Arkadaki 2 adet 5mm lik kırmızı ledler önlerle birlikte sabit yanacak.
3.- Arkadaki 2 adet 10mm lik ledler ise sadece araç fren yapınca yanacak. Onun dışında yanmayacak.
Eğer tesisatı çizen bir arkadaş olursa ben fren yapıp yanmayı sağlayacak düğmenin yerini servoya montesini halledicem. Sizden ricam lambaların bağlantı şeması. Direnç, pil, seri, paralel bağlama vb...
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Son düzenleme: