Çok ilginç bir sorun!

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı akşamlar. İlginç bir sorunla yine karşınızdayım. Alt komşu beni aradı. 'Hocam Tv sinyal yok arızası var.' dedi. Bir de komşumuzun diğer odasında TV var. Diğer odadaki TV'nin kablosu çift çıkışlı LNB'den geliyor. Bu çift çıkışlı LNB'nin diğer kablosu da bana geliyor. Sinyal yok arızası olan TV'nin kablosu merkezi santraldan geliyor. Merkezi santralin kablosu damda kopuk. Bu arızayı bulduk. Burada sorun yok. Arızayı gidermeden önce ilginç olan LNB'den gelen kablolu TV açtığımızda sinyal yok olan TV'nin yayınının gelmesi. Ev içerisinde panoyu açtım kablolarda temas felan yok.
Nasıl oluyor da LNB'den kablo gelen TV ile merkezi santraldan kablo gelen TV arasında böyle sinyal alışverişi oldu şaştım kaldım doğrusu.

Son düzenleme:
imkani yok hocam lnb den gelen cihazi cikisi diger cihaza filan gidiyor olmasin?

Hocam lcd deki dahililer mesafeden dolayı zayıf kalıyor olabilir santrale kanala göre 13-19v gönderiyor, yine mesafe sebepli bu voltaj düşmüş olabilir, diğer tv cihazından lnbye giden voltaj daha sağlıklı gittiğinden çalışması için ihtiyaç duyduğu gerilimi sağlayıp çalıştırmıştır.

Damdan daireye inen 2 kablo var. Biri Türksat için diğeri yerel yayınlar için. Aynı kanaldan iniyor. Bu kablodan birisi merkezi santralden diğeri ise LBN'den geliyor. Bunu da belirtmek isterim. Ama tamam da Bülent abi bir bağlantı yok. Nasıl oluyor da etkiliyor anlamadım.

Lnb den santrale hiç kablo gitmiyor mu?

Lnb den santrale hiç kablo gitmiyor mu?
Abi normalde santralin 4'lü LNB'si var. Oradaki 4 kablo santrale gidiyor o ayrı. Komşuya LNB'den gelen kablo ayrı bir çanak kurulmuş oradan geliyor.
Damda ayrı çanak var ve bunda çift LNB var. Bu çift çıkışlı LNB'nin kablolarından biri bana diğeri komşuya gidiyor.
Damda merkezi santralden bir kablo komşuya geliyor.

santralin 4 lü lnb si olmaz lnb den dört kablo gelir vertikal low vertikal higt horizantıl low horizantıl higt
yanlışsam düzeltin
Zaten onu söylemeye çalıştım. Düzelttiğin için teşekkürler. Arızayla ilgili fikrin var mı?

kopuk kablo, komşunun tv sine ait değil, siz başka daireye giden kabloyu ek yapmadan önce orada uğraşırken komşunun sinyal olmayan tv kablosunun temassızlığını farkında olmadan santral bağlantısından gidermiş olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…