Çok ilginç bir sorun!

kopuk kablo, komşunun tv sine ait değil, siz başka daireye giden kabloyu ek yapmadan önce orada uğraşırken komşunun sinyal olmayan tv kablosunun temassızlığını farkında olmadan santral bağlantısından gidermiş olabilirsiniz.
Alakası yok. Kopuk kablo kesilmiş F konnektör takılmış olarak damda buldum. Ölçü aletiyle de tespit ettim. Bu kablo komşuya ait. Ayrıca dama çıkıp arızayı bulmadan yukarıda anlattığım ilginç olay komşunun evinde gerçekleşti.

Ustalarım bu konu hakkında başka fikri olan yok mu? Aklım ermedi bu soruna benim.

Ustalarım hayırlı akşamlar. İlginç bir sorunla yine karşınızdayım. Alt komşu beni aradı. 'Hocam Tv sinyal yok arızası var.' dedi. Bir de komşumuzun diğer odasında TV var. Diğer odadaki TV'nin kablosu çift çıkışlı LNB'den geliyor. Bu çift çıkışlı LNB'nin diğer kablosu da bana geliyor. Sinyal yok arızası olan TV'nin kablosu merkezi santraldan geliyor. Merkezi santralin kablosu damda kopuk. Bu arızayı bulduk. Burada sorun yok. Arızayı gidermeden önce ilginç olan LNB'den gelen kablolu TV açtığımızda sinyal yok olan TV'nin yayınının gelmesi. Ev içerisinde panoyu açtım kablolarda temas felan yok.
Nasıl oluyor da LNB'den kablo gelen TV ile merkezi santraldan kablo gelen TV arasında böyle sinyal alışverişi oldu şaştım kaldım doğrusu.
Hocam benim başıma şöyle bir olay geldi yıllar önce çift çıkışlı bir LNB kullanıyordum.LNB bir numaralı ucunun takılı olduğu recevier in fişini çekmişler!Benim televizyonda sinyal yoktu!Yayın gelmiyordu daha sonra diğer fiş takılınca benimde sinyal geldi.Siz bu konuyu anlatınca aklıma o olay geldi.
Bildiğim kadarıyla santrallere birde adaptör bağlanıyor!Bu adaptör merdiven otomatiği hattından bağlanıyor dairelerden değil eğer bir nedenle bu adaptörün enerjisi kesilmiş ve siz diğer televizyonu açtığınız sırada elektrik gelmiş olabilir!

@c.berkan ustam elektrik kesilmesiyle alakalı değil. Ben arızaya bakmadan önce de bu sıkıntıyı görmüşler. TV'nin santrale giden kablosu kesik. Diğer odadaki TV ile bir bağlantısı ve kablosuyla teması yok. Diğer TV'nin çıkışı LNB'nin çıkış kablosundan geliyor. Bu durumunda birbirlerini nasıl etkiliyorlar anlamadım. Ayrıca LNB'den gelen kabloya bağlı TV'nin de kurulumunu ben yapmıştım bundan 1 sene önce.

Forum istatistikleri

Konular
130,330
Kullanıcılar
453,620
Son üye
recep.smssk

Yeni konular

Geri