Ölçü Trafoları Hesabı Nasıl Yapılmalı?

Ahmet bey ofis programini gonderirseniz cok memnun oluruz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Formüllerde hata var, yanlış bilgilendirmeyi önlemek adına formüller aşağıdaki gibi düzeltebiliriz.
Ri = 1,25*Rdc
(Zt)^2 = (Ri+0,8*Zi)+(0,6*Zi)
n = U/(Isn*Zt)
 
Son düzenleme:
5p10 , koruma amaclı ve 10 katında doyuma gidecegini gosterir. 10VA demek degildir arkadasın dedigi gibi karıstırmayalım lutfen.
 
5p10 , koruma amaclı ve 10 katında doyuma gidecegini gosterir. 10VA demek degildir arkadasın dedigi gibi karıstırmayalım lutfen.

Koruma amaçlı olduğu doğrudur. Ancak 10 katında doyuma gireceğini göstermez. n faktörünün 10'dan büyük olduğunu ve U/(Isn*Zt) değerinin minimum 10 ve altı değerinde doyuma gireceğini gösterir.
 
10VA veya 15VA bildiğim kadarıyla trafoya bağlayacağın elemanların çekeceği güçlerin toplamı... ampermetre enerji analizörü vs vs
 
Ahmet Bey;
Bana talep gücü 762 KW olan 1000 KVA trafonun ölçü akım trafo hesabı gerekmektedir. Elinizde varsa formülleri ile birlikte gönderebilirseniz çok sevinirim...
 
bu program mevcutsa paylaşırsanız çok iyi olur
 
merhaba,
bahsettiğiniz office hesaplamalarını gönderebilirmisin adres : selcuk.dagg@gmail.com
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…