Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaslar trafo bakimi gorundugu kadar kolay degil her isi uzmani yapmali bizim fabrikada trafo bakimini bozkurt trafo diye bir firma yapti adamlar tam anlamiyla profesyonel
Sn.kahraman 77,Bakım ayrı,temizlik ayrı.Senin değindiğin husus bakıma giriyor.Bakımı (izolasyon,oran,yağ vs.)uzman üretici veya bakımcı firmalar yapar.Özel donanım gerektirir.
Fakat şimdiye dek konu temizlikti.Temizlik işini YG.veya OG. ile uğraşan bütün meslektaşlarımız,gerekli güvenlik tedbirlerini alarak yapabilmelidir.
Sn technokta bunun sebebi sene iki adet yağlı kesici var bunlar aynı anda devreye girmesin diye birbirleri üzerinden elektriksel kitleme vardır belki kontalar temas etmiyodur
sozer123 e katılıyorum. Alkol falan bahane, her ne sebepten olursa olsun enerjili ortamda ne bakım yapılır ne de temizlik. Hatta enerjiyi kestiğine yüzde yüz emin olsan bile defalarca enerji kontrolü yapılmalı.
Bunun haricinde söylemek istediğim bir şey daha var. Trafo bakımlarında yalıktan kısımları ıslak bez ile temizlemeli, iletken (bara vs.) kısımları ise ecosol ve m.. ( adını tam hatırlayamadım yanlış bilgi vermeyeyim) ile temizlemeli. Böylece yağlanma ve toz birikimi oranını düşürüyor. Buşing ve bara mesnetlerini güzelce silmeli. Bir ustamın anlattığı anı var bu konuda. Nemli bir havada tozlu ve yağlı izolatörlerin bulunduğu bir kabinde 31,5 kv un atlama yaptığını gözleriyle görmüş. Tabi daha sonra bakım yapıp izolatörleri temizlemişler.
biz trafo temizliğini ispirto ile yapıyoruz senelerden beri
üslübü ile temizleyip yerdeki tozları ve pislikleri nemli talaş ile temizliyoruz
hem toz olmuyor