Örnek Otomatik Kumanda Projeleri

Yukarıdaki projenin termik bağlantıları doğru çizilmemiş. Düzeltilmiş halini tekrar yayınlıyorum.

Makine hakkında kısa bilgi vereyim: Ayni mil üzerinde 2 adet 18.5 kW yıldızda 400 volt (Amerikan standardı) motor var. Mil ortasında kırıcı (Çekiçli kırıcı) bağlanmış. Daha çok sert plastikleri kırmak için kullanılıyor. El pozisyonunda motorları tek tek çalıştırma olanağı yapmışım. Otomatikte motorlar 1-2 saniye fark ile devreye giriyor.

1S1 kapak sivici, 0B0 Acil durdurma butonu, 0L2 sesli ikaz sinyalidir motorların 2sinin de devrede olduğunu operatöre haber vermek için...



 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Amerikan malı olmasından daha çok yıldız bağlantısına takıldım 18,5 kw diyorsun ve yıldız bağlantı diyorsun o üçgen olmasın sakın ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Basit bir hidrolik pres çizimi yapmışım. Sonra 2 çizim daha yaparak detaylandırmışım. Sanırım biri için çizilmiş. Güzel bir örnek olmuş.

Yavaş Hızlı, Aşağı yukarı, El otomatik, Sviçli, otomatik kalkışlı .....

 
Son düzenleme:
Komple bir tesis projesi. 2005 şubat diye not almışım. Çam odunu kökünden reçine bundan da çeşitli kimyasallar çıkaran bir tesis.

Oldukça keyifli bir çalışma idi. 1 yıl kadar sürdü mekanik eklemeler çıkartmalar oldu bizde buna göre değişiklikler yaptık. Elektrik Projelerin tamamı bana aittir.

Yapacağınız iş 3-5 eleman dahi olsa bir akış şeması (Algoritma) çıkartmanızı tavsiye ederim. Öncelikle akış şemasını gönderiyorum tüm sistem bu akış semasına göre çalışacak. Fırsat buldukça elektrik projelerini resim dosyası haline getirip yayınlarım.

 
Son düzenleme:
Abi kolay gelsin edremitin neresinden ben havranlıyım windows 8 uyumlu proje çizimek için bir program bulamadım yardımcı olursan sevinirim hem tanışır bir çayınızı içmiş olurum teşekkürler
 
Selami 27 senelik elektriçilerde en eskimiz. Ben 25 senelikim daha.

Gerçekten AutoCad şu anda en popüler program. Türkçesi var bol bol örnekleri var. Çok yaygın Kırtasiyeye mail ile gönderip ozalit alabiliyorsunuz. Bunu öğrenin.

Tesis işine devam edelim: Algoritmadan sonra İlk Makine kırıcı parçalayıcı projeleri:

 
Son düzenleme:
 
otomasyon konusunda bana yardımcı olursunanız sevınırım otomasyon konusunda okulda ögrendıgım kadarıyla tecrubem var fakat söyle bi durum var projede bakınca yapıyorum ama kumanda devresını güc devresını fakat bana bı yıldız ucgen cız desen cızemıyorum bu konuda ben kendımı nasıl gelıstırebılırım yardımcı olursanız sevınırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…