Üç Faz Aşırı ve Düşük Gerilim Koruma Rölesi

Yani bir direnci toprak hattına bağlayıp ,rölenin NO kontağına bağlayacağız , diğer kontak ucuna da fazı bağlayacağız öyle mi? Bana mantıklı geldi.Yine de + pop vermeden önce yorumlara bakayım
bence kontaktör işi herkesin işini yokuşa sürüyor bu uygulamayı ben yapmadım ama ucuz ve teknik olarak uygulanır.pop ta sorun değil burda fikir üreterek ucuz aynı zamanda tekniğe uygun bişiler paylaşıyoruz.çok orjinal bir fikir oldugunu kabul ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Önceden ECA da gördüğüm müşteri memnuniyeti ve hizmetini ikinci bir firmada daha görmekteyim.
O firma da Schneider-electric ne sorarsam anında cevap veriyorlar mail ile günlük hatta bir kaç saat içerisinde.

Bana önerdikleri ürün
sayfa 123 3 faz gerilim kontrol rölesi RM35TF30
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/ekim-05102009-pdf.26886/

Tip : Faz kaybı - faz sırası - faz dengesi - Aşırı / Düşük gerilim
Gecikme (sn) : 0,1... 10s
Çıkış Kontağı : 2 K/A
Referans : RM35TF30
Fiyat : 318,00 (Bu adet fiyatı mı ? çok değilmi?)


Ancak sorduğu şeyler de var

Güç devresi için ise; termik-manyetik kompak şalter mi, kontaktör mü istiyorsunuz ve amper değeri ne olacak? Veya devrenizde zaten mevcut olan bir termik-manyetik kompak şalter veya kontaktör var mıdır? Kompak şalter var ise sadece açtırma bobinini almanız yeterli olacak, bunun için de elinizdeki kompak şalterin referansını vermeniz gerekecek.


sayfa 26
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/ekim-05102009-pdf.26886/

Termik-manyetik kompak şalter fiyatlarıde 180-200 civarı



Burada bizim kullanmaız gereken sanırım kontaktör

Normal bir ev için kaç amperlik olmalıdır?
 

Ekli dosyalar

  • ekim-05102009.pdf
    4.9 MB · Görüntüleme: 25


Deneysel olarak yapılabilir ancak uygulanabilirliği ve sağlıklı çalışması çalışması nasıl sağlanacak?
Neden bunu dedim ? Çünkü bir öğrencimin sorusu üzerine denedik ... Voltaj dengesizliğinde 30 mA gibi akım geçirmek ki bunu 68k lık Wattlı bir dirençle denedik ,ikinci yöntemde ise DGR röle nin NA kontağı ile Nötr-toprak arasını kısa devre ettirerek açtırdık...

Sonuç birkaç günde arızalanan KAR ve devamlı gidip KAR ni kurma gibi gıcık bir işlem... Çünkü gerilim devamlı değişiyor...

En azından benim görüşüm bu kontaktörsüz ,sağlıksız...
 
bir tane kael fkr-04 bütün özellikler var.frekans alt limit üst limit voltaj alt üst limit faz sırası fazlar arası dengesizlik.7 segmentte görüyosun.hepsinde zaman gecikme ayarı var.zaman ayarı iyi yapılırsa stabil çalışması saglanabilir.sürekli açma olayı oluşmaz.
 
schneider müşteri hizmetleri iyidir.
o fiyattaki ürün , muhtemelen endüstriyel bir üründür.Size lüks kaçabilir.Entesin böyle bir rölesi var.Sıkıntı duymadım hiç.Peşine de bir kontaktör koyarsınız olur biter.
 
mustafa kardeşimizin dediği üzere senin akım sınırlama kontrol cihazına gerçekten ihtiyacın olmayabilir ve schneiderin cihazı fazla kaçar... Gerek te yok ,çünkü senin zaten linye sigortan ,kolon sigortan ve Kaçak akım rölen vardır... Ayrıca akım kontrol cihazına ne gerek var ki? O yüzden Gerilim kontrol rölesi -kontaktör ile bu işi hallet... Kontaktörün 10 kW lık olsun...
 
acil RM35TF röleye ihtiyacım var Bayram tatili girdiğinden bulamuyorum. Elinde olan varsa gelip bizzat alabilirim
 
FCM, Regülatör – Regülatör Nedir, Statik, Servo, Mikroişlemcili, Monofaze, Trifaze » Regülatör fiyatları senin sorununa bence en uygunu bu voltaj düşümünü veya voltaj yükselmesini algılayıp regüle ederek voltajı sabitleyerek cihazlarına zarar vermesini engellemek linkteki fayatlara takılma sadece bilgi amaçlı koydum linki piyasadan daha uygun fiyata bulabilirsin
 
Sn.merrrakli,evinizde 3 fazlı sayacınız varsa 3 faz kontrollü önerilen cihazlardan kullanabilirsiniz.Sayacınız 1 fazlı ise alacağınız cihazında 1 faz kontrollü tip olması gerekir.Bu gibi bir uygulamada Kael,Entes,Er-Na,Elektropan ve benzeri yerli ürünleri tavsiye ederim.1 fazlı olanını sipariş üzerine üretiyorlar.Fiyatları 40-50 TL civarındadır.Bende kontaktör kullanmaktan yanayım.Ben monofaze olanlardan Entes ve Er-Na olarak kontaktörlü uygulama yaptım.Elimde hazırda 4 adet daha monofaze Er-Na aşırı,düşük gerilim ayarlı,açmada gecikme ayarlı röle mevcut.
Bu gibi bir koruma sizin tesisatınızı ayarlanan limitlerin dışındaki beklenen Şebeke gerilimlerinden korur.Dalgakanma,pikler,harmonikler,heleki Aşırı Gerilimlerden korumaz.Mesela atmosferik veya şebeke kaynaklı yüksek gerilim gelmesi durumunda cihaz kendisini bile koruyamaz.Aşırı gerilim koruması içinde Parafudr ilave etmenizi öneririm.Ben monofaze için OBO Betterman C sınıfı 1 fazlı Aşırı gerilim İletici kullanıyorum.Bunlar sizin için yeterli olur.
Regülatörrün görevi başka,aşırı düşük gerilim koruma rölesinin görevi başka,Aşırı gerilim ileticinin görevi başkadır.Hiç birisi bir diğerinin yerini tutmaz.
Kaçak akım rölesini tripletecek öneriyi sunan arkadaşın fikri akıllıca ama trip pozisyonunda kalan şalteri her defasında kurmak gerekeceğinden kullanışlı olmayabilir.Birde sistem kaçak akım rölesinin çalışır durumda olmasına bağımlı hale geliyor.Kaçak akım rölelerinde sık sık arızalar ile karşılaşıldığı oluyor.Kontaktör herşey normale girdiğinde kendiliğinden müdahale gerekmeksizin enerjiyi verir.
 
bu kadar malzemeyle uğraşacağına trifaze giriş trifaze çıkışlı kullanacağın yerin gücüne göre bir ups al olsun bitsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…