Tabiki hak başka ama bunu hırsızlıkla ve yalan ile mi yapmak lazım . Malesef toplumun her kesiminde ahlak kalmadıYapabiliyorsan kendin yap ucuza kurtul.
Adamin yerine kendini koy. Bir gunde kac tane ariza cikacak ta adam aylik gecimini saglayacak.
Takla atmasina gerek yok saat ucretim bu kadar arizali parcanin da ucretini alirim. Cikip gelmem bu kadar. Toplami bu.
Yurt disinda onarim isleri cok pahalidir. Bu yuzden arizali cihazi onartmak yerine yenisini alma yoluna gidilir.
Ya hükümet gibi olayı saptırıyorsunuz. Usta alsın 1500 alsın 2000 alsın ama sadece 1 kişiden mi alacak ayrıca bir makinenin kartını dökmek takmak en fazla yarım saat sürer, ve kimse de öle kargo ile fln uğraşmıyor artık her semt te bir kart tamircisi var. İçinde olduğumuz piyasada bellide 1500 uygundur ama burada ahlak sorunu var!!!!Günlük usta ücreti 1500 TL .dir
Kurutma makinesi sökülecek. Arızalı kart değişecek,(tamire gönderilecek, tamir parası) hariçten malzeme alınacak 150-200 TL + kargo parası
yazdıklarım zaten 500+600 TL tutar.
Usta eve kadar gelecek, araç kullanacak, dükkan kapatacak.
Yarım günlük iş...
Kaç para ödenmesi uygundur?
Soruyu şöyle sorayım; daha anlaşılır olur.
@Burujo Siz böyle bir işe gitseydiniz. Nasıl bir fiyat teklifi yapardınız?
Bu işi ahlak kuralları dışında yapmak ahkaksızlıktır. 1000 tl den aşşa gelip yapmam desin malzemeden çakmasın. Ve yakan söylemesin helal olsun…Takılacak olan parça 1 tl bile olsa günlük yevmiyemi 1500 tl yazmak durumundayım.
Serkan bey haklısınız ben makineyi yaparken 5 gün kaybettim sadece 1 kabloyu yanlış taktım diye 3 gün araştırdım ama konu bu değil. Konu ahlaksızlık takan dolandırıcılık oluyor…Çekici vurmak 1 TL nereye vuracağını bilmek 999 TL.
Eger doğru yere vurmayı biliyorsanız onu siz vuracaksınız. Bilmiyorsanız vuranın hakkını vereceksiniz.
Ben evimde elimden gelen işleri yaparım. Yapamadığım yerde hiç uğraşmam. Ustasını çağırır hakkını veririm.
Sahsi görüşümdür. Herkesin fikrine saygı duyarım.
Ama bu konu sanki aynısı başka bir üye sormuştu paylaşmıştı diye hatirliyorum. Cok benzer bir içerikti.
Tabiki hak başka ama bunu hırsızlıkla ve yalan ile mi yapmak lazım . Malesef toplumun her kesiminde ahlak kalmadı
Ya hükümet gibi olayı saptırıyorsunuz. Usta alsın 1500 alsın 2000 alsın ama sadece 1 kişiden mi alacak ayrıca bir makinenin kartını dökmek takmak en fazla yarım saat sürer, ve kimse de öle kargo ile fln uğraşmıyor artık her semt te bir kart tamircisi var. İçinde olduğumuz piyasada bellide 1500 uygundur ama burada ahlak sorunu var!!!!
Bu işi ahlak kuralları dışında yapmak ahkaksızlıktır. 1000 tl den aşşa gelip yapmam desin malzemeden çakmasın. Ve yakan söylemesin helal olsun…
Serkan bey haklısınız ben makineyi yaparken 5 gün kaybettim sadece 1 kabloyu yanlış taktım diye 3 gün araştırdım ama konu bu değil. Konu ahlaksızlık takan dolandırıcılık oluyor…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?