çözemediğim arıza

arkadaşım ben bu makinanın manuelini plc çevirmiştim bu makinanin çalışma mantığını anlatayım 2 adet enkoderin var 1. vagonun yani keseceğin mermerin kalınlığını ayarlar 2. enkoderin ise bıçağın yüksekliğini ayarlar ve 2 adet bıçağa bağlı sensör veya sıwiç var 1. başlangıç noktası 2. mermeri kestikten sonra bitiş noktası ve ayrıca yatay bıçaktaki hidroliğe bağlı 2 adet sıwiç veya sensör var birisi yatay bıçağı aç diğeri ise yatay bıçağı kapat komutu verir şimdi gelelim nereden sinyal gelmezse hangi bölgeler çalışmaz.
eğer kesim otomatikte ise bıçak başlangıç noktasında değil ise başalngıç noktası sensörü bıçağı çağırır ve başlangıç sensörü aktif ise vagon sayıcısı ayarlanan kalınlık değerine ulaşanakadar vagonu haraket ettirir değere ulaştığında bıçağı ve yatay bıçağı açık konumunda ise kapatır ve bitiş noktasına doğru mermeri keser bitiş noktasına vardığıda bitiş noktası sensörü aktif olur ve önce yatay bıçağı açar sonra bıçağı başlangıç noktasına geri gönderir ve bu döngü böyle devam eder yani bütün komutların başında sensörler veya sıwiçler geliyor kontrol edeceğin şeyler şunlar birincisi sensör veya sıwiç sağlamlığı ikincisi ayarları üçüncüsü kabloları ve dördüncüsü plc de sensör veya sıwiç sinyallerini direk plc nin imputlarına değilde birtür role aracılığıyla gönderiyor olabilir role varsa roleleri değiştir derim son birşeydaha makinayı otmatik ve manuele alan kumanda basit bir anahtarla yapılmış ise kontrol et derim kolay gelsin.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bugün makinanın panosunu inceledim ve sensörlere blendanajlı kablo "ekranlı " çekilmiş ve panonun şasesine tutturulmuş fakat bir kablo başlığı daha vardı ve kablosu kesilmiş pano sökülürken arkadaş kesmiştir bana söylememişti o kısma ben bir kablo çekip toprağa bakırla gömecem ve izlemeye alacam bakalım düzelecekmi bu arızanın bir değişiği başka bir makinada olmuştu blendanajlı kablosu yerine normal kablo çekmiştim makina görevini tamamlamadan ilk konumuna geliyordu kabloyu orjinal aldırıp çektim düzeldi bu makina bize yeni geldi Ankaradan bir fabrikadan söküldü
 

Forum istatistikleri

Konular
129,070
Mesajlar
922,993
Kullanıcılar
451,352
Son üye
mrt8ydn

Yeni konular

Geri
Üst