çift terimli tarife tek terimli tarife?

Daha önce eklemiş olduğum aşağıdaki " 20 dağıtım şirketi tarife uygulamaları " dokümanın-
dan,istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

"-Darbeli yük çeken sanayi tesisleri ile ark ocağı tesisleri çift terimli tarife sınıfına tabidir.
-TEİAŞ’a ait bir YG/OG transformatörün dağıtım şirketinin kullanımındaki OG baralarına 36 kV ve altındaki gerilim seviyesinden, müstakil fider ile mülkiyeti ve işletmesi kendisine ait hatlarla bağlı olan tek bir tüzel kişi durumundaki sanayi tesisleri tek terimli tarife sınıfına tabidir.
-Endüksiyon ocağı tesisleri ve diğer sanayi tesisleri tek veya çift terimli tarife sınıfını seçebilir. "
Burada sanki seçim aboneye kalıyor gibi bana açıklama net gelmedi yada ben anlayamadım.
Organize sanayi bölgesinde çalışan darbeli yük çekmeyen 2MW aylık yük çeken işletme tek terimli tarifeye tabi olabilir mi?

tek terim yada çift terim seçimi aboneye kalıyormuş.
burada tek terimli ile çift terimli arasında birim fiyatlar arasında %15 gibi bir fark oluyor.Sözleşme bedeline ödeyeceğiniz bedel ile birlikte karlı iseniz çift terimliyi seçmek mantıklı oluyor

Mrb arkadaşlar.benim size bir sorum olacak.
İşletmemde tek terim puant tarife kullanılmaktadır.Kurulu güç 6000 kVAdır.Yani 3600 kVA bağlantı gücüm var.Bunu aşmam durumunda benim için güç aşım bedeli diye birşey söz konusu mu?
Yardım lütfen.
İyi çalışmalar...

Güç aşımı,sadece,çift terimli tarife için sözkonusudur.Ancak,düşük güç üzerinden sözleşme imzalamış iseniz ve sayacın 1.6.0 değeri yüksek güç tesbit etmiş ise,depozitonun yükseltilmesi için,sözleşme gücünüzün artırılması,tedarikçi kuruluş tarafından istenebilir.

ama öyle bi sözleşme gücü artırımı istenmedi tedarikçi kuruluş tarafından.kafamı kurcalıyor bu olay.acaba ceza yermiyiz diye?tam olarak da arayıp soramıyorum...

Bu durum ile ilgili ceza olmaz.Sizi,daha önce uyarması gerekir.En iyisi,karıştırmamak.

A-Tek Terimli Tarife: Tüketilen elektrik enerjisi için kilowattsaat (kWh) miktarı üzerinden bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır.

a) Tek terimli tarifeden elektrik enerji alan müşteriye, yazılı müracaatı halinde gündüz, gece ve puant (elektrik enerjisi tüketiminin en yüksek olduğu dönem) dönemleri için ayrı ayrı belirlenen çok zamanlı tarife uygulanır.

b) Tek terimli tarifeden elektrik enerjisi alan ve çok zamanlı tarife uygulanacak olan müşterinin çok zamanlı ölçüm yapabilen sayacı, kendisi tarafından veya talebi halinde dağıtım şirketi tarafından bedeli karşılığında sağlanarak monte edilecek/ettirilecektir. Uygulama sayacın takıldığı tarihten itibaren geçerli olacaktır.

c) Çok zamanlı tarifelerin uygulanması bakımından;
Puant dönemi : Saat 17.00-22.00
Gece dönemi : Saat 22.00-06.00
Gündüz dönemi : Saat 06.00-17.00
arasındaki dönemdir.

B-Çift Terimli Tarife: Tüketilen elektrik enerjisi için kilowattsaat (kWh) miktarı üzerinden alınan bedel ile buna ek olarak sözleşme gücü karşılığı kilowatt (kW) miktarı üzerinden alınan bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır.

a) Çift terimli tarifeden elektrik enerjisi alacak müşteri, çekilen gücün en yüksek anlık değerinin belirlenmesi için demandmetreli sayaç monte etmek zorundadır. Bu sayaç müşterinin kendisi tarafından veya talebi halinde dağıtım şirketi tarafından bedeli karşılığında sağlanarak monte edilecek/ettirilecektir.

b) Çift terimli tarifeden enerji alan müşteriye yazılı müracaatı halinde gerekli ölçüm sistemini kurmaları koşuluyla gündüz, gece ve puant (elektrik enerjisi tüketiminin en yüksek olduğu dönem) dönemleri için ayrı ayrı belirlenen çok zamanlı tarife uygulanır.

c) Çift terimli ve çok zamanlı tarifeden enerji alacak müşterinin çok zamanlı ölçüm yapabilen ve demantmetreli sayacı kendisi tarafından veya talebi halinde dağıtım şirketi tarafından bedeli karşılığında sağlanacak ve monte edilecek/ettirilecektir. Uygulama sayacın takıldığı tarihten başlayarak geçerli olacaktır.

d) Çok zamanlı tarifelerin uygulanması bakımından;
Puant dönemi : Saat 17.00-22.00
Gece dönemi : Saat 22.00-06.00
Gündüz dönemi : Saat 06.00-17.00
arasındaki dönemdir.

e) Çift terimli tarifeden enerji alan ve sözleşme gücü 0.7 MW (dahil) ve daha fazla olan aboneye çok zamanlı tarife uygulanır.

f) Endüksiyon ve Ark Ocağı abonelerine gerekli ölçme düzenini sağlamaları durumunda, Cumartesi ve Pazar günlerinde tüketecekleri elektrik enerjisi için gece dönemi tarifesi (22.00-06.00) uygulanır.

2) Ark ocaklı sanayi abonesine ve darbeli yük çeken sanayi abonesine tek terimli tarife uygulanmaz.

3) Tek veya çift terimli tarife sınıfında değişiklik yapmak isteyen müşteri yazılı olarak başvurur. Müşterinin talebi başvuru tarihini izleyen ikinci faturalama döneminden itibaren yerine getirilir. Bu değişiklik mücbir sebepler dışında hiçbir zaman yılda 2 (iki) defadan fazla olamaz.

Durumları özellik gösteren aboneye, sözleşmeye yazılmak kaydıyla 2 (iki) defadan fazla tarife sınıfı değişikliği yapılabilir.
Çift Terimli tarifenin mantığını anlatacak var mı ?
Yani neden çift terimli tarife kullanmalıyım yada kullanmamalıyım ?
Şimdiden teşekkürler.

Forum istatistikleri

Konular
130,115
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Geri