ödenmemiş faturadan dolayı elektrik kesintisi

sanatkar

Üye
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
228
Puanları
1
SN.ARKADAŞLAR

oturduğum binada komşularımın vurdumduymazlığı ve şehir hayatının gereklerini algılama kıtlığından dolayı merdiven otm.ücretlerini toplayamıyoruz ve bu işle ilgilenmeyi bıraktık .bu sebeple sadece kendi kullanacağım bir aydınlatma yapacağım 2 aydır fatura ödenmedi apartman elektriğini hala kesmediler uygulamada bu süre ne kadardır? benim ne kadar zamanım var acaba elektrikler kesilmeden vakit ayırmam lazım ?

(bulunduğumuz bölge istanbul fatih boğaziçi elk.dağıtım)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba sanakar tam kesin bildiğin birşey yok ama 4 aylık faturası olan birinin bile elektriği kesilmeyebiliyor.sonuç olarak birde merdiven otomatiği diyorsanız zannedrsem 6 ay daha beklersiniz.
gecikmiş faturadan ziyade yüklü miktarda borcu birikmiş abonelerin elektriği kesiliyor diye biliyorum.
 
Bence biran önce elektriği kesmeleri için dua edin,vurdumduymazların ampulü o zaman yanar belki!
 
15 gün geciken faturaların elektriğinin kesildiğini iyi biliyorum. TEDAŞ son zamanlarda işi sıkı tutuyor.
 
benim bulunduğum yerde fatura ödenmezse 1 hafta içinde kestiklerin çok iyi biliyorum, sanırım bölgeden bölgeye farklı uygulamalar söz konusu...
 
Bizim buradada aynen 7 gün içinde keserler... Okuma şirketleri genelde Özel olduğundan bölgeye ,eleman sayısına ,toleransa göre değişiyor...
 
şöyle diyeyim o zaman 2 aylık faturayı dün yatırım kocaelide
 
bölgesel farklılık gösterio mesela içanadolu bölgesinde medaş 15 günde kesilceğine dair kağıt yollar ama 3 ay sonunda keser onu gidip öğrenin en iyisi
 
Elektrik kurumunun sayaca gönderdiği ihbarnamede ( bu ihbarname çoğunlukla sizlere pek ulaşmaz ) 5 günlük bir süre verilir ve bu süre sonrasında elektrik sayacına yeşil plastik bir mühür takılarak kesme işlemi bitirilir. Bu kesme açma yapan teknisyenlerde şirket hattı vardır ve borcunu ödeyen abonelerin tesisat ve adresleri kendilerine bildirilerek açma işlemi yapmaları istenir. Kesme işini ne kadar erken bitirirse, açma işinide o kadar erken yapar. Fakat bir mahallede kesme sayısı az ise ve bu kesilecek sayaçların borçlarının tutarı fazla değilse kesilmeyebilirde. Bazen de kesme yapan çocuklar adresleri bulamazlar ve sayacı kesmiş gibi gösterirler. Her halukarda sizin faturanıza 9.70 ytl kesme açma parası eklenecektir. Eğer borcunuzu ödediyseniz, sayacınıza bağlı olan yeşil plastik mührü koparıp, sayacınıza elektrik verebilirsiniz. Dekontu, açtığınız sayacın üzerine yapıştırmanız en doğrusu olacaktır. Kesilmeyen ve borcu ödenmeyen faturalara faiz tahakkuk eder ve bu borcu kurumdan başkası tahsil edemez. Özellikle son zamanlarda fatura tahsilatı yapan bazı firmalar, ödemiş olduğunuz ücretleri kuruma geç götürerek sayacınızın kesilmesine ve yine açma kapama ücretini ödemenize sebebiyet verir. En doğrusu elektrik kurumu veznelerine yatırmanızdır.
 
çok güzel açıklamışsınız teşekkürler bende küçük bir ekleme yapayım. kesme isbarnamesi faturanızın son ödeme tarihi geçtiten 5 gün içerisinde gönderilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,207
Mesajlar
924,256
Kullanıcılar
451,575
Son üye
ferhat5555

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst