üçgen motor

atas120

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
40
slm arkadaşlar elimizde 30kw lık birmotor var bu motoruüçgen balayacağız heralde ama nasıl bağlayacağımızı bilmiyoruz yani şöyle anlatayım motorda 6 uc var bağlayacağımız koblo adeti de altı önce fazları tespit edicez nasıl bilmiyorum ve ardından nasıl bağlıcaz neye göre hareket edicez
cevaplarınız için şimdiden teşekürler çabuk olursanız sevinim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın atas 30kw lık motoru tahminim yıldız üçgen bağlayacaksınn. şu anda burda resimleri çizmesini bilmıyorum ama bu konuyla ilgili form da açık şemalı ve anlatımlı çok konular var sayın mesut ve sayın şef abimizin bu konularda bir çok açıklaması var biraz incelersen anlayacağını umuyorum .
 
eğer motorun klamens bağlantısı değiştirilmemişse üçgen bağlamak kolay bunu anlamak için
klamensin üst kısmında olan üç uca sırasıyla U,V,W diyelim
klamensin alt kısmında olan üç uca sırasıyla Z,X,Y diyelim
ölçü aleti U-X, V-Y, W-Z arasında direnç değeri gösteriyorsa uçlar değiştirilmemiş demektir
Öyleyse yapman gereken U-Z, V-X, W-Y yi birleştirip bu birleşim noktalarına üç fazı uygulamaktır
 
Bağlantı için klemens çizimleri burada.
 
Son düzenleme:
sayın atas 120 ilk yapacagın ıkı lambadan olusan bır serı lamba daha sonra motora gelen 6 kabloya r s t yı vermek ama motora henuz baglama daha sonra hazırlamıs oldugun serı lambayı fazlara tek tk deydır r ve s te yanan lamba s ve t de de yanacak r ve t de de yanacak ama r ve dıyer r deydırdıgınde yanmıyacak aynı sekılde s uclarını ve t uclarını bulacaksın
ve motor klemensınde r. r karsılık s.s karsılık t.t ye karsılık gelecek sekılde baglıycaksın kolay gelsın
 
kontaktör nasil baglanir
lgcfu.jpg
 
Motorun tüm uçlarını panoya taşı üçerli gurup halinde. Pano içersinde her bir ucu ölçerek her bobin gurubuna 2 adet faz gelecek şekilde bağla. (zxy gibi). Bunu denemende hiçbir sakınca yok.
Olası oluşacak durumlar:
Yıldız çalışır üçgende motor susar.
Yıldız çalışır üçgende 2 faza kalır.
Yıldız çalışır üçgende çalışır.

Kolay gelsin...
 
kolay gelsin,önce avometre yardımıyla 6 uca bağlı 3 bobin grubunu bulun (hepsi de belli omaj değeri gösterir birbirine yakın veya eşit) 1. grubun uçlarından birisini U diğerin X olarak işaretleyin (hangisi olacağı farketmez) 2. grubun üçlarına analog bir DC voltmetre bağlayın ve bir DC güç kaynağı yardımıyla (örneğin akü olabilir) X'e - (eksi) U'ya + (artı) verip çektiğinizde voltmetre doğru sapıyorsa voltmetrenin + ayağı V - ayağı Y dir ters sapmaya çalışıyorsa tersidir. ölçü aletini ters çevirip tekrar deneyerek emin olunuz. aynı işlemi 3. grup içinde yapınız ancak bu defa doğru sapma gözlenmişse ölçü aletinin + ayağı Z - ayağı W dir. uçları tespit ettikten sonra U V W den enerji veririsin Yıldız bağlamak için X Y Z uçları köprülenir Üçgen bağlamak için ise U ile Z V ile X W ile Y bağlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,306
Mesajlar
925,140
Kullanıcılar
451,747
Son üye
İlhan83ist
Geri
Üst