İç fan blowerin temizlenmesi

ELNUR

Paylaşımcı üye
Selam arkadaslar İç fan blowerin temizlenmesi yerinden sokulmeden daha kolay yolla temizlenmesi varmidir.Ben kucuk ficayla temizlik yapiyorum.Bu daha sprey filan varmidir.

Birde klimalara bakim kac seneden nasil olmali?nelere dikkat etmeyimiz lazim.?

Selam arkadaslar İç fan blowerin temizlenmesi yerinden sokulmeden daha kolay yolla temizlenmesi varmidir.Ben kucuk ficayla temizlik yapiyorum.Bu daha sprey filan varmidir.Birde klimalara bakim kac seneden nasil olmali?nelere dikkat etmeyimiz lazim.?

Selamlar.. iç fan temizliğinde sökmeden yapılacaksa fırça kullanılablir. Ama ortamda yağ buharı varsa ( mesela mutfaklarda çalışan klimalar ) yada kirli ortamda çalışıyorsa bu yağ yada pislik fana yapışacaktır. Bunun temizliğini sökmeden yapabileceğinizi sanmıyorum. Yani yerine monteli iken bir sprey yardımı ile temizlemek pek mantıklı değil diğer parçalarada zarar verebilir.

Ne kadar süre sorusu çok mantıklı değil. Bu süre klimanın kullanım süre sıklık ve çalışma şartlarına göre değişir. Bir arkadaşım mantar üretim çiftliğine klima satmıştı filtresi 10 gün demeden tıkanıyor. Mantarların havaya saldığı sporlar tıkıyor. ayrıca temiz bir ortamda çalışan klima belki 5 yıl sorunsuz kullanılabilir. Bakım zamanı cihazın çalışma şartlarına göre değişir.

kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,231
Kullanıcılar
453,431
Son üye
meetyus

Yeni konular

Geri