murattoker
Üye
Kesinlikle görüşünüze katılıyorum hocam ancak bu ne yazık ki kanunen imkansız. 120 daireli bir sitede 61 maliki toplantıya katmak imkansızken 500 daireli bir sitede 251 malikin toplantıya katılması durumunda sanırım güzel bir ses sistemi ve konuşmacıların da olacağı düşünülürse en az 2 gün süre gerekecektir.Merhaba bana göre büyük site ve apartmanlarda ihtiyaca gör bir proje ile birlikte merkezi bir şarj istasyonu olmalı apartmanın ortak saatinden beslenmeli benzinliklerdeki sistem gibi kullandığın kadar ödenmeli.
Yoksa şuan ki yapılan işler çok sıkıntılı yanlış ve ucuz malzem ile iş yapıyorlar yangın cıkarma riski olan işler yapıyor millet,herkes kendisi için şarj istasyonu yaptırınca otopark karmaşaya dönüyor bir kablo ordan diğer kablo burdan geçiyor.
Kesinlikle görüşünüze katılıyorum hocam ancak bu ne yazık ki kanunen imkansız. 120 daireli bir sitede 61 maliki toplantıya katmak imkansızken 500 daireli bir sitede 251 malikin toplantıya katılması durumunda sanırım güzel bir ses sistemi ve konuşmacıların da olacağı düşünülürse en az 2 gün süre gerekecektir.
İşte o da bir sorun evet, normalde yönetim de seçilmez ama işte kayyımlara kalmayalım diye kendi aralarında iş yapıyor bir sürü insan. Ben bugüne kadar 61 oyla seçilen yönetici görmedim, 30 kişiden fazla da toplantıya katılan görmedim.Nasıl yönetim için seçimi oluyor ?
Bu yöntem ile olabiliyorsa .
Diyelim benim aracım yok veya var aracım benzinli masrafı kim karşılayacak .
Sorunlar çok .
İşte o da bir sorun evet, normalde yönetim de seçilmez ama işte kayyımlara kalmayalım diye kendi aralarında iş yapıyor bir sürü insan. Ben bugüne kadar 61 oyla seçilen yönetici görmedim, 30 kişiden fazla da toplantıya katılan görmedim.
Masraf bakımından; şarj aleti isteyenler karşılayacak çoğunu, diğerleri ise kendi oranlarında katılarak kullanabilecek veya ortak karşılanacak işte karara bağlı. Yargıtay ise yarıdan bir fazla ile karar alınırsa, kullanmasa dahi katılır yeterki kendi evini(arabasını değil, koşullarını değil) direkt olarak etkilemesin diyor, dar yorumluyor bu şartı. Yakında sarı sitede elektrikli araç şarj yeri seçme şansı getirilecek, ilana kocaman yazacaklar ev kiralarken şarj yeri vardır diye. Biraz da değerlenme olacak tabi böyle sitelerde. Uygun yol bulunur önünde sonunda.
Katılıyorum size, düzenleme yok. Özellikle mi yok sıra mı gelmedi bilmiyorum ama ayda 3500 yerli ondan fazla yabancı elektrikli araç satılırken nasıl şarj edeceklerini düzenlememek tam olarak 3 maymun işi. Alan kişilerin evde dışarıdan en az yarısına(gerçekte neredeyse 1/4) depolarını doldurmak isteyeceklerini çoktan düşünmüş bu işi ya yasakla ya teşvikle ya da sadece nasıl yapılacağını, nasıl projelendirileceğini ve nasıl tedbirler alınacağını belirterek düzenlemiş olmaları gerekiyordu. Sadece ticari şarjı düzenlermiş gibi yaptılar.Benim düşüncem 3 maymun Ekli dosyayı görüntüle 111775 oynanıyor .
Elektrikli araçlara özendirme ama verği kaybı durumu .
Benzinlik şarj !!! ve ilerisi verği .
Müteahhitler : Elektrikli şarj istasyonlu yeni siteler .
Katılıyorum size, düzenleme yok. Özellikle mi yok sıra mı gelmedi bilmiyorum ama ayda 3500 yerli ondan fazla yabancı elektrikli araç satılırken nasıl şarj edeceklerini düzenlememek tam olarak 3 maymun işi. Alan kişilerin evde dışarıdan en az yarısına(gerçekte neredeyse 1/4) depolarını doldurmak isteyeceklerini çoktan düşünmüş bu işi ya yasakla ya teşvikle ya da sadece nasıl yapılacağını, nasıl projelendirileceğini ve nasıl tedbirler alınacağını belirterek düzenlemiş olmaları gerekiyordu. Sadece ticari şarjı düzenlermiş gibi yaptılar.
Proje çizdirmek, işimi düzgün yapmak, kimsenin vebalini almamak için 3 Elektrik mühendisi ile görüştüm 3'ü de farkı şeyler söyledi, diğer elektrikli araç sahipleriyle konuşuyorum çok farklı şeyler söylüyor, kötüsü yapıyorlar, Enerjisa'da zaten bilgi alamıyorsunuz da hasbelkader kader birini bulursanız, mühendislerden, teknikerlerden bambaşka bakıyorlar olaya hiç tutmuyor kimsenin söylediği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?