Gerçekten bu konuda genç meslektaşlarımız adına çok üzülüyorum, şu an çalıştığım yerde staj gören
Elektrik-mekatronik-haberleşme-makine vb.. mühendislik stajı yapan arkadaşlar var mesleki anlamda şöyle bir düşünüyorum da benimde fazla bir farkım yoktu onlardan. Yıllarca emekle mesleğimizle birlikte yöneticilik yaptık fakat şu zamanda bilgiye emeğe gerçekten değer veren seni geliştirmeyi amaçlayan bir işyeri pek görmedim duymadım desem yeridir. Özel sektör her türlü sömürü de zaten, yaptığımız işi bilmeyenler de bizi elinde bilgisayarla geziyor zannediyor, benim ustam olmadı maalesef , stajda Allah razı olsun diyerek tanıdığım insanlar ve kendi emeklerimle otomasyon işlerinde ilerledim ve şu anda daha çok bu işlerden para kazanıyorum.
Şu anda ki cv lere ve iş ilanlarına bakıyorum da içler acısı, adam mühendis arıyor ama hangi alanda/bölümde/görevde çalıştıracağını söylemiyor,mühendis = yönetici (amir sorumlu isminde ırgat),amele gibi bir yaklaşım var zaten
Elektronik kart tamiri yapabiliyor musun? diyen bir bakım müdürlerinden de fazla birşey beklememek gerek ,aynı adama evet hangi kartları tamir etmem gerekiyor dediğinizde zaten kartın ne olduğunu da bilmiyor telefon yöneticileri..
İş bulamıyorum diye üzülmeyiniz, tabiki hayat üzerinize geliyor ,kendinizi geliştirmekten vazgeçmeyin,araştırın sabredin dua edin. Psikolojinizi bozmayın herşeyin bir zamanı olacaktır mücadeleye devam edin , Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın ,halis niyetle çalışmak isteyen ,ihtiyacı olan,yeni mezun arkadaşlarımıza da hayırlı bir kapı açsın inşallah.