Ogrenmek icin sormanin faydali olmadigini dusunuyorsaniz cevap yazma zorunlulugunuz yoktu.Diyotun yerine direnç olmaz.
Gerekli açıklamalar yapılmış hala zorluyorsunuz?
Ustadim ortada bir sorun yok, yardimlariniz dahilinde bir ac kapa devresini sekillendirmeye gayret ediyorum. Bir yandanda ogrenmeye cabaliyorum, zaten ticari bir kaygim yok hobi amacli bir ugrastan fazlasi degil.Sayın @Oronra sorun çözüme kavuştumu merak ettim.
Kafanıza takılan ne kaldı şuanda.
Ustad selamlar,Sayın @Oronra sorun çözüme kavuştumu merak ettim.
Kafanıza takılan ne kaldı şuanda.
Az once bunu tecrube etmek icin araca indim multimetreyle, kapilar acik kontrol ettim akaesuar soketinde hem gnd hem pozitif akim var. Sonra kapilari kapadim dogal olarak pozitif akim kesildigi icin saseyi baska bir pozitif uca dokunarak denedim ve 12v dondu. Buda sasenin kesilmesigini gosteriyor sanirim.Ustam kapılar kapanınca yani örneğin tavan lambası kapanınca gnd yi keser.
3 lü klemensin ortak ucuna başka bir yerden sabit şase vermeniz gerekiyor.
Her araçta sistem farklı olabiliyor demekki.Az once bunu tecrube etmek icin araca indim multimetreyle, kapilar acik kontrol ettim akaesuar soketinde hem gnd hem pozitif akim var. Sonra kapilari kapadim dogal olarak pozitif akim kesildigi icin saseyi baska bir pozitif uca dokunarak denedim ve 12v dondu. Buda sasenin kesilmesigini gosteriyor sanirim.
4numarada 12v kesiliyor ama 5 numarada gnd var. Zaten sistem ic aydinlatma tepe lambasiyla senkron calisiyor ve kontak da kapali olsa kapilarda kapali olsa tepe lambasi yanabiliyor. Bunun anlaminin sasenin var oldugu ve sadece 12v u kestigi anlamini cikarmistim.
Su durumda devrenin calisacagina dair umidim artti
Birazda sansliydim sanirim, ortak gnd hatti kesilseydi ayri bir sase hatti aramak zorunda kalicaktim ama gerekmedi cok sukur.Her araçta sistem farklı olabiliyor demekki.
Bu şekilde sorunsuz çalışacağı kesin.
Güzel iş çıkardınız elinize sağlık.
Sağlıklı güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?