FakirMaker
Profesyonel Üye
Hocam diğer cevapları okumadım ama aklıma gelen çözümün şemasını çizmeye çalıştım.Arkadaslar merhaba,
Bu pandemi doneminde hem kendime ugras olsun diye hemde bir suredir planlamis oldugumdan bir ayak alti led aydinlatmasi yaptim. Simdi bu sisteme bir anahtar eklemek istiyorum ama kafam cok karisti. Yapmak istedigimi adagida ozetlemeye gayret edecegim.
Aracimda bir aksesuar guc soketi mevcut, 12v guc veriyor fakat kapilar acik oldugunda yada kapi kilidi ilk acildiginda. Aksi durumda enerji vermiyor, yada bir sure sonra enerji dim ile kisiliyor ve tamamen kapaniyor. Ozetle ayni tavan lambasi gibi, hatta onunla senkron calisiyor. Ledlerimi bu soket vasitasiyla ilgili yerlere dosedim ve gayat iyi calisiyorlar. Surus sirasinda ledler sonuk ve bunlari yakmak icin aksesuar guc soketinden bagimsiz bir guc hattida normal sigortadan cekip araya bir role ve anahtar ekleyerek ledlere gucun gelecegi kaynagi secme sansim varmi?
Ozetle 12v luk iki ayri kaynaktan ledlere baglanti yapip anahtar ve role yardimi ile gucun nerden geldigini secebilirsem ledleri istedigimde surekli yanar hale getirebilirim diye sanirim diye dusundum.
Ama bana bir role ve anahtar iceren sema lazim, beceripte cizemedim
Yardimci olabilecek arkadaslara tesekkur ederim
Araba elektriğinden çok anlamam ama +12v ve şase olduğuna eminim .Bu şemayla sokette Elektrik varken ordan yoksa çakmaktan alacaktır ledler elektriği.