İki fanı aynı hatta bağlama

stentli

Üye
Arkadaşlar banyo ve wc aynı hava boşluğuna bakıyor ve ben 3' lü Komütatör yardımıyla wc lambasına üçüncü bir faz çekerek her iki fanı bu çektiğim faz üzerinden ve nötürü de wc lambasından alarak bağladım. Ama fanları çalıştırdığım zaman wc lambası (led) anlık olarak yanıp sönüyor, fanlar normal çalışmaya devam ediyor. Bu lambann yanıp sönmesi kafama takıldı. Fanlara ayırdığım faz ve nötürü fanlara ayrı ayrı verdğim için olabilir mi? Fazı bir fana, nötürü bir fana ve fanların boşta kalan uçlarını da bir birine mi bağlamalıydım? Öyle yaparsam lambanın anlık yanıp sönme olayını keser miyim?

Wc lambanızın nötrünü komütatörde diğerlerinden ayrı butona bağlayın olmaz ise bağlantıların resim atarsanız tekrar yardımcı olmaya çalışabilirim

Wc lambanızın nötrünü komütatörde diğerlerinden ayrı butona bağlayın olmaz ise bağlantıların resim atarsanız tekrar yardımcı olmaya çalışabilirim
Komütatörde nötür yok ki, faz var. Ve o nu da üç düğmeyle wc, banyo ve fanlara dağıttım. Sadece fanların nötürünü wc lambasından aldım. İkinci bir banyomuz var. Oraya da aynı şekilde fan taktıma ama tek fan var orada. Şimdi dikkat ettim orada sorun yok. Demek ki iki fan bağlantımda bir sorun var. Şimdi 1. fana düğmeden faz, lambadan nötür geliyor, oraya kadar sorun yok belli ki. 1.fana gelen faz ve nötürü 1. fandan alıp aynen ikinci fana verdim. Aynı hattı her iki fana aynen verdğim için sorun yaratıyor gibi geldi bana. Diyorum ki nötürü bir fana fazı diğer fana bağlasam, fanların boşta kalan uçlarını da bir birine bağlasam düzelir mi sorun. Yani fanları seri bağlantımı yapmalıydım acaba diyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri