İki s7300 arası veri gönderme sorunu

Herkese Merhaba Arkadaşlar ;

Yapacağım bir proje gereği müşteri benden benim makinemdeki hataları ana cpu'suna göndermemi istedi.
Bende ve karşı tarafta s7300 plc var. İkisi arasındaki haberleşme dp hattından yada ethernet üzerinden olacak.

Biraz araştırdım, benim cpu mu slave yapıcam daha sonra göndereceğim adresleri belirlicem tablo oluşturucam vs ama bu yöntemle sanırım sadece gerçek değişkenleri gönderip alabiliyorum yani "QB0" yada "IB0" gibi. Benim istediğim sadece 1 wordlük bir data göderimi, örneğin "MW100". Bu işlemi nasıl yapabilirim ? Yda DP Coupler demiş bazları bu cihazı mı kullanmalıyım ?

MPI protokolu kullanarak sadece bus konnektörü ve kablosuyla gönderebilirsin. Sitede mpi haberleşme olacaktı diye biliyorum aratırsan çıkar. kolay gelsin.

merhabalar,
kendi plc indeki fiziksel I/O değerleri maskeleme yaparak kendine word oluşturabilirsin. maskeleme işini and ya da or işlemleri ile yapabilirsin. daha sonra bu wordu istediğin gibi gönder al. eğer istersen daha yardımcı olabilmek için örnek program atabilirim.

Teşekür ederim üstadım cevabın için , örnek progam gönderebilirsen çok makbule geçer gerçekten.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri