İkinci ev yapımı spindle projem.

EMS veya normal posta gümrük bakımından aynı şey. EMS daha hızlı gelir. DHL, UPS'i unut.

Üstüne gift yazdırmanın pek faydası olmayacaktır çünkü adam Çin'den kimsenin sana 11 kiloluk ve 500$ değerinde bir paket gönderdiğine inanmaz. Gift yazısını gördüğü anda internetten paketin içeriğini araştıracak ve değerini öğrenip senden %20'sini isteyecek. EMS'te de aynı durum. Fiyatını düşük gösterirsen yine aynısı olacak. Pakettekilere bakacak ve mesela üstünde 100$ yazıyorsa inanmayıp fiyat araştıracak.

Ben yıllardır yurtdışından alışveriş yaparım. 1 metrelik helikopter paketi gümrüğe bile uğramadan evime geldi ama 3 dolarlık moktan bir ürün için de gümrüğe gittiğim oldu. Yani PTT gümrük memurlarının ruh hallerinin etkisi oluyor ama çoğu zaman işlerini doğru yapıyorlar.

Bence hiç polemiğe girme. EMS fiyatı çok uçuk değilse EMS ile getirt ve %20 gümrük vergisine razı ol. En temiz yol bu.
 
Haklisin abi ems dhlye gore 15 dlar fazla sanirsam. Abi birde arel hertze gore artilari ne bu motorun arel ve hertz 2.5hp bunlar kac hp o bilgi yok pek cunku gumrugude dahil edersek 1250 gibi bir fiyat çıkıyor karsima 2.2kwlik hertz motor sürücü pens takimida 1450 gibi bir fiyata denk geliyor sayilir hangisini onerirsiniz . Arel'in 2.2kwlik motou biraz daha pahali hertze gore 18bin d/dk olarak geciyor kafam karman corman ne yapacagimi bilemiyorum arastirdikca hedefler artiyo kafam karisiyor iyice
 
Ben 2.2kw Hertz almak istiyordum. Arkadan monte edildiği için Z eksenini fuzuli genişletiyor ve X ekseninin çalışma alanını daraltıyor diye vazgeçtim. Bana göre tek olumsuz yönü bu ama tabi bu kişisel bir görüş. Sen farklı düşünüyor veya bunu dert etmiyor olabilirsin. Benim makinemde X zaten dar olduğu için daha fazla daratlmak istemediğim için su soğutmalı tercih ettim. Asenyurt bildiğim kadarıyla 750kw Hertz ve gumush 2.2kw Hertz kullanıyorlar. Onlardan daha detaylı bilgi alabilirsin.
 
Teşekür ederim abi peki su sogutmalı spindledan memnun musun?
 
Bu arada, 2.2kw Hertz'i bir mağazada görme imkanım oldu. Kalitesi hiç fena değil. Senin makinenin ebatları ne?
 
x-1000mm y-800mm z-160mm gibi bişey yapacagım böyle bir ebat düşünüyorum net işleme alanı ne olur bilemiyorum abi.
 
Yeterince genişmiş. Seçeneklerini bir değerlendir bakalım.
 
Valla abim o kadar kararsızım ki bende ne yapacagımı bilemedim bir yandan su sogutmalı sessiz olsun diyorum . Bir yandan gümrük ile felan uğraşmak var motorun veriminden şüphelerim var . Bir yandan hava sogutmalının tüm talaşı kaldırıp evin sagına soluna dagıtacagı ihtimalı var Şu ürünler türkiyede neden bulunmaz ki anlamıyorum. Kocaman Arel gibi firmalar neden alternatif olarak böyle birşey yapmıyorlar. Kararsız kaldım valla.
Resimdeki gibi birşey yapmayı düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_3170.JPG
    48 KB · Görüntüleme: 70
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…