İMAGE PROCESSİNG ile ÇALIŞMA ALANIMDA Kİ CİSMİN KOORDİNATINI NASIL BULABİLİRİM

Benim ilk düşüncem de bu şekilde idi. ama x ekseni çalışma alanı 2 metre y çalışma alanı 70 cm bu alanda optik sensör kullanılabilir mi ? ultrasonik mi yoksa ?
infrared ile mümkün olacagını düsünüyorum.malum tv kumandaları 8 10 metreye kadar iletim saglayabiliyor.

sayın ISMAILY

öncelikle desteğiniz benim projemi şekillendirdi ve 3 eksenli motion kontrol kartı ile işimi çözmeye çalışıyorum image processing ise projemden çıktı artık tam olarak yetişmedi ama size bir kez daha teşekkür ediyorum.

image processing kullanmadık zaman sorunumuz vardı zamandan tassarruf için iptal ettik. fakat kullanamadığım için çok ilgi uyandırıyor bende

Bu başlığı görmemiştim.
Pm olayı hiç hoşuma gitmiyor.
Neyse olan olmuş ama hala nerak ettiğine göre ...

3D tarayıcıları incele.
Genelde çizgi laser kullanılıyor.
15TL lik webcam ve 3TL lik çizgi laserle 3D cisim taranıp nokta bulutu (.stl) dosyaları çıkarılabiliyor.
.stl den gcode almak kolay iş.
Bazı plugin lerle mach3 programı cisim algılıyor.

Anahtar kelimelerin :
TriAngels3DScanner
Scan3D
David laser scanner
İntricadMimix
V3Dim
Ve tabii en babası Kinect...

Özellikle Davut baya popüler...

Yazılımdan anlayan için kolay iş gibi , ufacık programlar...

Laser ölçüm sensörleri ile değerleri ölçüp uygulayacağın formüle göre x y değerlerinn offsetine ekleyip çıkartıp gerekli işlemi basitçe yapablirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…