İnatçı Sistem Hoparlörü (Çözüldü 82. mesaj)

Bu sorunun nedenini buldum. Bu sorun ses kartından kaynaklıymış (bildiğim kadarıyla ses kartı devreye girince sistem hoparlörü devre dışı kalıyor).
 
tebrikler. sayenizde laptoplarda buzzer bulunduğunu da öğrenmiş olduk.
 
Laptoplardan çıkan şarj uyarı sesleri vb. sesleri hoparlörden veren var yanlız bi insan kulağı bunun buzzer olup olmadığını anlayabiliyor. Bu çoğu laptopda koyulan bir şeydir ki sürücü çakışmaları bile bunu engelleyebiliyor. Bu sesi duyduktan sonra duymazsanız. Ses sürücülerini tamamen kaldırın, yeniden başlatın ve dahili sürücüyü devreye almış olacaktır. Sonrasında yine ses sürücünüzü yüklemeniz sorunu çözecektir.
 
Lubuntu'da bile bu sorun var.
 
Sistem hoparlörü ile basit melodiler çalmak için uğraşmaya başlayalı tam 1 yıl oldu sistem hoparlöründen halen doğru düzgün melodi çalamadım. (Dizüstü bilgisayarı biraz daha zorlasam basit melodiler çalacak hatta şarkı bile söyleyecek.)
 
Laptop marka modeliniz nedir?
 
BIOS sistem hoparlörü ses üretici değildir.
Uyarı sesleri üretebilir ama bir LA sesini bile üretemez. Çünkü LA sesinde fundamantel frekansın dışında daha bir çok sinüs bulunmaktadır.
BIOS sistem hoparlörleri sistem uyarılarını yerine getirebilmek için tasarlanmışlardır.
Sistem uyarıları ise kısa bip,uzun bip veya muhtelif şekillerde BİP sesidir.
Bu bip sesi bir ses sinyali değildir. Çok eski bilgisayarlarda BIOS içerisinde bulunan bir osilatör (Basit bir kare dalga üreteci) ile sağlanırken, günümüz çoğu PC lerde bip sesini voltaj ile üreten BUZZER'lar ile elde edilmektedir.
Sonuçta tekniği incelediğimizde görülmektedir ki eski sistem de olsa yeni tip buzzer da olsa BIOS sadece voltaj vermekle yükümlüdür. Verilen voltajla elde edilen kare dalga basit bir manyetik hoparlörün membranını titreştirerek bir uyarı sesi elde edilmektedir.
BIOS vasıtasıyla veya DOS altında gerçek ve kontrol edilebilir ses elde edilmesinin tek yolu bu konfigürasyonda çalışabilen ses kartlarıdır.
Günümüz ses kartları ana işlemci (CPU) kontrollü olduğu için BIOS sisteminden ayrı çalışmaktadır.
Ancak çok eski ürünlerden aklımda kaldığı kadarıyla TANDY32 ses kartları doğrudan BIOS komutları ile çalışan bir ses kartıdır.

 
Son düzenleme:
Lubuntu kurulumu ile şarjı az iken denedim, bip sesi (yerden yere zıplatan ve birkaç saniyede bir düüt! diye gelen iğrenç ses) geliyordu ama ses kartı devreye girince bip sesi kesiliyor ve yeniden başlatıncaya kadar bip sesi gelmiyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…