Merhabalar
Varistor sebeke voltajinjn asiri yukselmesi sonucu guc kaynaginin daha buyuk ariza vermesin diye konulmus bir koruma elemanidir.
Calismasi voltaj yükseldikçe ic firenci duser ve asiri akim cekerek onundeki sigortayi attirir.
Normal sartlarda siz sigortayi yenileyip varistoru iptal ederseniz buyuk ihtimal calisacaktir.
Illa aynı varistoru takmaniza gerek yok. Ornek veriyorum o varistor 260 voltluuk ise sizin bu voltaja en yakin varistoru takmaniz yeterlidir.
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama rlekyronik parca satan firmalardan varistor kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Bulamazsaniz bende buradaki parcaciya sorup ellerinde var ise alip gonderebilirim. Sizde lehimler devam edersiniz.
Kolay gelsin.
Küçük bir araştırma yaptım.Varistörün üzerindeki kodda yazan voltaj kısmı dc voltaj imiş.
Yani koddaki 471 ifadesi 470 vdc ye denk geliyor.AC de 300 volt'a karşılık geliyor.
sıralama şebeke>Sigorta>varistör>kapasitör şeklinde.Aşırı gerilimde varistör kısadevre olduğunda aşırı akım sadece sigortadan geçip sigortayı attırıyor.O zaman sebeke dogrultulup kapasitorde biriktirildikten sonraki kisimami varistor takiliyor?
Merhabalar
Varistor sebeke voltajinjn asiri yukselmesi sonucu guc kaynaginin daha buyuk ariza vermesin diye konulmus bir koruma elemanidir.
Calismasi voltaj yükseldikçe ic firenci duser ve asiri akim cekerek onundeki sigortayi attirir.
Normal sartlarda siz sigortayi yenileyip varistoru iptal ederseniz buyuk ihtimal calisacaktir.
Illa aynı varistoru takmaniza gerek yok. Ornek veriyorum o varistor 260 voltluuk ise sizin bu voltaja en yakin varistoru takmaniz yeterlidir.
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama rlekyronik parca satan firmalardan varistor kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Bulamazsaniz bende buradaki parcaciya sorup ellerinde var ise alip gonderebilirim. Sizde lehimler devam edersiniz.
Kolay gelsin.
sıralama şebeke>Sigorta>varistör>kapasitör şeklinde.Aşırı gerilimde varistör kısadevre olduğunda aşırı akım sadece sigortadan geçip sigortayı attırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?