IR2153 çok hassas bir entegre en ufak bir sorunda yanıyor entegrenizi kontrol edin. Ben filtre olarak elektrolitik kullanıyorum kapasite devrenin gücüne göre değişiyor 500 watt için 220uf 400 volt yeterli olur osiloskop ile çıkıştaki sinyali gözlemleyin parazit varsa kondansatörler az geliyor demektir.
Son yaptığım 5kw lik modülde 5000uf 400 volt kond. kullanıyorum tabi bu kapasiteyi yavaş doldurmak gerekiyor yoksa ilk enerji verildiğinde
Sigorta attırıyor. Güç arttıkça filtre kond. ları arttırmak gerekiyor bunu osiloskop ile çıkışı gözlemleyerek belirleyebilirsiniz.
Ben indüksiyona ilk adım attığımda o devreyi yapmıştım sonrasında kendim eklemeler yaptığım çeşitli devreler oluşturdum. Ama alıntı yaptığınız devre şeması çalışıyor.
Fakat bu devre düşük endüktans bobinlerle çalışmıyor min 50uH. bobin kullanın yada en az 100 amper mosfet kullanın ki düşük endüktans bobinin çektiği akımı karşılayabilsin.
Muhtemelen küçük bir bobin kullandınız boşta iken çektiği akım mosfetlerin sınırını geçti ve mosfetleri+entegreyi yaktınız.
[/QUOTE
Mosfetlerim sağlam bobinim ise 96uh
Yanliz devreye enerji verdiğimde 2sn lik rezonansla geliyor rezonans ışığı parlak yanıyor ve 2 sn sonra sönüyor kontrollerini yaptığımda entegremin yandığını görüyorum
Acaba entegrenin yanma nedeni nedir ?
Birde yine forum sayfalarinda biri gate ayagi ile entegre çıkışı arasına transistör koymuştu bende öylemi yapsam
Gate bacağının çektiği akım fazla geliyor olabilir mi aşırı ısınma yapıyor o 2 sn de bile
(Cevabınız icin teşekkür ederim
Elektrik mühendisliği okuyorum ayni zamanda alanıma cok ilgiliyim bu tarz calismalar yapmak da hoşuma gidiyor ve bilgilendiriyor gerçekten )