İndüksiyon bobinleri

Katılım
28 Tem 2021
Mesajlar
31
Puanları
1
indüksiyon bobini sadece metaller üzerinde mi etkili. Yoksa tüm iletkenlerde mi etkili. Bir videoda görmüştüm anlatan kişi elini bobinin içerisine soktuğunda hiçbir zarar vermiyordu ancak bildiğiniz üzere insan vücudu da iletken.
 
Degisken magnetik alana maruz iletken yuzeylerde gerilim enduklenir ve akacak akimin buyukligi yuzeyin iletkenligi ve enduklenen voltajla alakalidir.

Vucut direncimiz cok yuksek. Dolayisi ile akacak akim cok cok kucuk olacaktir. Ustelik yuksek frekansli akimlar yuzeyden akar dolayisi ile daha derindeki sinir uclari bu akimlardan etkilenemezler.
 
Miknatisin yapisip yapismamasi onemli degil. Miknatisin yapistigi metallerin direncleri yuksek oldugu icin iyi isiniyorlar.

Bakir ya da aluminyum yuzeylerde de induksiyonla gerilim olusuyor ancak direncleri cok dusuk oldugu icin az isiniyorlar. Mesela mekanik elektrik sayaclarinda donen diskler aluminyumdur ve disk uzerinde enduklenen gerilimin neden oldugu akim tarafindan uretilen tork ile doner.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…