İndüksiyon ocaklarında kompanzasyon

indüksiyon ocakları uzun süreli çalışmayacağı zaman kompanzasyon devreden çıkarılıyor. çünkü devamlı devrede olduğunda aşırı kapasitif yazıyor. kurulu gücümüz 12 MW ocaklara ayrılan güç ise 8 MW aynı anda 4 ocağı devreye alamıyoruz kurulu güçten dolayı. ocaklardan ikisi 1 hafta ikisi diğer hafta çalışıyor. önceleri harmonik filtreli kompanzasyon yokken sistem cezaya girdiğinden dolayı daha sonra harmonik filtreli kompanzasyon yapılmış. bu belirttiğim kompanzasyonlar sadece 4 adet ocak içindir. tesisi besleyen servis trafolarının ayrı kompanzasyon sistemi vardır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba arkadaşlar çalışmış olduğum iş yerinde 4 adet 3000kw orta frekanslı Inductotherm indüksiyon ocakları mevcut bu ocakların kendilerine aid trafoları ve her birinin kendisine aid güç ve kumanda panoları mevcut içindeki enerji akışı tamamen 5*300 bakır baralardan sağlanıyor ateşleme tristörleri ve kumanda kartları vs. Konpanzasyonları bu panolar 3 kısımdan oluşuyor ac girişi dc çevrilip tekrar ac çıkşlı saf su ile bobine gidiyor kondansatöreleri dc ve çıkıştaki ac bölümlerinde mevcut yani ocaklar için ergitme başladığında çekilen güçle beraber sistem kendini konpaze ediyor.
 

Volcanos Kardeş sizin sisteminiz neden otomatik değil. bu tip kompanzasyon işlemleri ki özellikle indüksiyon sistemlerinde ilk devreye girdiklerinde farklı karakterde akım çeker tam güçte farklı. Hele bide sizin TwinPower sistemler ise daha da farklıdır.
 


Arkadaşım Ocağın markasını söylersen sana yardımcı olabilirim.
 

Sn. laempe.

Sizin kullanmış olduğunuz indüksiyon ocağının çalışma tarzı seri rezonans tipindedir. Güç panosu devreye girer girmez girişten çekilen güç faktörünüz 0.95 ten kötü olamaz. Fabrikanızdaki kompanzasyon sistemininzdeki hedefi tutturabilmeniz (genelde fabrikalar cezaya girmemek için 0.99 ila 1.00 arasında isterler) nasıl bir sistem kullandığınızı diğer arkadaşlarımızında faydalanabilmesi için açıklayabilirmisiniz acaba.

Sevgiler Saygılar.
 
indüksiyon ocaklarında Bakım süresi içinde eğer saf suya ihtiyacınız olursa Birlik Su sitesinden bize ulaşarak satış için siparişinizi verebilirsiniz. su deiyonize ve demineralizedir.

 
Ben kompanzasyon sisteminden ayrı bir şey söylemek istiyorum. Harmonikli işletmelerde sayaca dikat edin. Özellikle ABB sayaç kullanılıyorsa daha çok dikkat edin.ABB sayaçların bazıları( belki de hepsi öyledir) PF ye göre reaktif yazıyor. Bu durumda da cosinusfi her zaman 1 de kalsa bile, cezaya giriyorsunuz. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…