İnjeksiyon makinasında plc sıkıntısı !!!!

ferrell

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar sorunu size şöyle özetliyim, metal enjeksiyon makinası piston vuruş yaptığı zaman günde 2 veya 3 kere takılıyo. Normalde vuruş süresi 4 saniye. Programda da eğervuruş süresi 4 saniyeden büyük olursa 4'e eşitle diye bir şart yazdım. ancak anlatılana göre 20 30 saniye kadar gidiyomuş. Ben bunun PLC'den kaynaklandığını düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler ? ve Problemi nasıl çözebilirim ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
düşüncem var ferrell sıkıntı bence plc değil hidrolik valf sorunu olabilir ve azot gazının şarj problemi gibi geliyor bana sorunu tam anlatırsan bilenler bi yorum yapar sanırım saygılarımla
 
Öncelikle ne marka bir plc var sisteminizde markası modeli nedir bi açıklama yaparsan daha iyi bir sonuç elde edersin sanırım.
 
Şöyle söyliyim, İlk başta bu makina yeni bir makina, aynı makinadan piyasada 10 12 tane kullanıyoruz. Yanlız bu makinada robot kolu var. Diğerlerinden farkı bu. Makinada ilk başlarda hiç problem yoktu, yanlız arada sırada mengene kapanırken anlık bir duraksama yapıyodu. Pek bir anlam veremedik. öyle kaldı o mesele. Sonra dün mekanikci abi söyledi, Piston vuruyomuş öyle kalıyomuş. Günde 3 yada 4 kere yapıyomuş bunu. PLC Shihlin diye bir marka. Mitsubishi'nin yan markası.
 
Plc'den kaynaklandığını düşünmen anlattığına göre biraz uzak ihtimak kalıyor. Sonuçta gün boyunca çalışıp bir kaç kez bunu yapıyorsa ya yaptığında plc'ye bağlanıp eşzamanlı olarak izlemelisin yada çıkışlarını kontrol etmelisin. Böylelikle sorunun nerden kaynaklandığını kolayca çözebileceğine inanıyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,817
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst