Merhaba. Odama ufak çaplı akıllı ev cihazları satın aldım. Zegbee Gateway, 3 tıklamalı button , IR wireless kontroller, akıllı priz ve insan varlık sensörü.
Hepsini sorunsuz ayarlayabildim fakat insan varlık sensörünü çözemedim. Biraz ayarları karışık. Daha önce kullanmış veya bu işten anlayan varsa acaba yardımcı olabilir mi ?
Ürün şu :
https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1767436042595_vr4vyxbmq0&refer_page_sn=10045
Bu sensörü ben odama ekleyip, ben odadayken ışık yansın odadan çıktığımda ışık sönsün olarak ayarlamak istiyorum. Kullandığım lamba yine Temu'dan vantilatörlü ledlerden. Kumada ile çalışıyor. Kumandasını Ir wireless kontroller cihazına tanıttım. Masamın altındaki tuştan lambayı aç kapa yapabiliyorum. Bunu sensöre ayarladığımda ben göz kırpmamla bile sürekli aç kapa yapıyor. sanırım lambanın kumandasında açma kapama tek tuşta olduğu için saçmalıyor. Her hareket ettiğimde o tuşa basıyor.
Uygulamanın ayarlarında acaba 2dk hareket olmazsa kapansın şeklinde ayar var mı acaba ? Ayarların resmini atıyorum:
Sensör ayarları. En alttaki ayarlarda sanırım mesafe gibi ayarlar var. Bunlara hiç dokunmuyorum.
Smart life uygulamasından otomasyon oluşturuyorum. Sensörü seçtiğimde şunlar karşıma çıkıyor. Alttaki ayarlardan hepsi de seçilebiliyor sadece 1 tanesi de seçiliyor. Hangisi seçilecek onu çözemedim..
Bu ayarların yanlarındaki yuvarlaklara tıkladığımda ayarlar açılıyor. En üstteki sanırım sensör ne durumda çalışacak diye soruyor
Alttaki bütün seçeneklere tıkladığında hepsinin içeriği şu şekilde :
Ben bütün ayarları büyüktür olarak seçtiğimde sanırım sensör tam gaz çalışıyor lambayı sürekli açıp kapatıyor.
Yukardaki ayarları yaptıktan sonra cihazı seçme kısmına geçiyorum:
Daha önce ayarladığım lambayı, yani aç kapat tuşunu seçiyorum
Hepsi bu kadar. Bu şekilde tammalanıyor fakat istediğim ayarları yapamadığımdan düzgün çalışmıyor. Ya ayarları yanlış yapıyorum ya da lamba da akıllı lamba olması gerekiyor. Kumandalı olduğundan sürekli aç kapa düğmesine basıyor. Yani aslında lamba yerine akıllı prizide ayarlıyorum yine tam istediğim gibi değil çünkü yukardaki ayarları tam yapmam lazım. O konuda yardım gerekiyor. Sensör mesafe ve çalışma aralığı gibi ayarlar. O kısımda yardımcı olabilecek var ise sevinirim.