İNSAN VUCUDUNUN DİRENCİ NEKADAR?

insanin direnci kisinin buyuklugune gorede degisirmi mesala zayif bir kisile kilolu bir kisi
 
arkadaşlar insan vücudundaki statik elektriği nötrlemeye yarayan bir alet var mı bildiğiniz.piyasada bu tür bir mekanizma satan bir firma biliyormusunuz.

1Mohm luk bir direnci toprağa bağlayıp sabit bir metal levha yapabilirsin. dokunduğunda statik yük deşarj olur ve acı hissettirmez.

hazır ürün istersen 3m in esd ürünleri diye arayabilirsin. aynı sistem ama fiyatları yüksek
 
insan vucudunun direnci sabit değildir. Yani basit bir direnç değildir. 2 nokta arasında verilen gerilime göre değişiklik gösterir. Normal ommetre ile ölçülen direnç 2-3 VDC gerilim ile ölçülen dirençtir ve cildin kuruluğuna göre 2 Kohm dan 20 Mohm kadar değişim gösterir. Gerilim artıkça parabolik bir eğri ile direç hızla düşer.Özellilkle yüksek gerilim de direnç sıfıra yakındır.Yani direk iletken oluyorsunuz.
 
Arkadaslar ınsan vucudunda sadece omik yük mü vardır sizce endüktif veya kapasitif te olabilir mi
 
mesela beni karnım cok açken veya hastayken 24 v carpıyor ama normal zamanlarda çarmıyor. yanı ınsanın vucut dırencı duruma gore degısıyor
 
amerıka neden 110 volt kullanıyor ? bu sorudan yola çıkarsak amerıkalıların canı tatlı elektrikten korkarlar bu benım fikrım ikincisi eskı manyetolu telefonlarda 90 volt kullanılır buda demekkı insan vucudu 90 volt uzerı tehlikelı 35 mA kaçak akim rölelerının max. akimi ohm kanununa gore bolersek insan vucudunun drencı yaklaşik çikar
 
Her insanın vücut direnci mutlaka farklıdır.Birde kişinin yapmış olduğu iş ve yaşam standardıda bu direnci etkiler.Örneğin bir inşaat işcisi işi icabı elleri parmakları nasırlıdır.Derinin üzerinde kalın kuru bir tabaka vardır dolayısı ile normal insan elinin hassasiyeti kadar tepki vermez.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,906
Mesajlar
931,205
Kullanıcılar
452,789
Son üye
yigitt.m
Geri
Üst