Burada kastım şu. yukarıda bahsettiğiniz 4 spindle motor gibi hızlı bir motor değil de 8 tane normal drone motoru, bldc motor, kullanılması gibi.8 tane orta büyüklükte motordan kastın nedir?
Pil olarak lityum pil kullanıcam bilindiği gibi akülere göre daha yi perfotmanslı ve çok daha hafif tüm apırlıklar 100 olmazsada 120 kg yi geçmez.Farkındayım biraz masraflı bi fikir ama bu fikirde biraz ısrarcıyım.8 tane orta büyüklükte motordan kastın nedir?Zaten motor konusunda daha bi fikre varamadım.çünkü 2500 rpm bana çok düşük bir huzmış gibi geliyor.Ama silvester inda dediği gibi 24000 rpm kanatları parçalar.Ne önerirsiniz?
Kardeş işte bendr nerden başlıyacağımı bilmiyodum bu yazın gerçekten çok faydalı oldu.Anladığım kadarıyla ilk önce bir taslak hazırlamamı ve hesaplamaları yaptıktan sonra motoru ve pervanesi gibi malzemeleri toplamamaı tavsiye ediyorsun?işe tersten başlamışsınız.
ilk yapmanız gereken isterleri alt alta yazıp (kaç kilo civarı yük kaldıracak ,ne kadar süre havada kalacak,...) bu yükü kaldıracak pallerin büyüklüğünü ve hangi devirde bunu verebildiğini bulmanız gerek.Zan ettiğiniz gibi referans noktası motor değil pallerin yüzey alanı geometrisine bağlı olarak verebileceği kaldırma kuvvetidir.
Daha sonra emniyet katsayısını da ekleyerek palleri olması gereken devirde çevirecek motoru bulacaksınız.nihayetinde de bu motorları besleyecek güç kaynağı.Bunun üzerine şasi ve diğer mekanizmaların ağırlığıda eklenerek başa dönerek motor ve pallerin bunu karşılayıp karşılamadığına bakacak olmadı kaldırma kuvvetini artırmanın yoluna gideceksiniz.Bir nevi paradoks yani.
Taslak meselesine gelince tasarım ağırlığı ve aerodinamik yapıyı direkt belirleyeceği için motor ve pal gereksimini de etkiler.Dolayısı ile nasıl bir şey istediğinizin tasarımını sonradan değil en baştan yapmanız lazım.
ve en önemlisi emniyet..İnsan taşıyacak bir aracın üretmesi gereken kuvvetlerde dönen motor ve paller kırım durumunda pilotu ve çevredikileri direkt öldürme etkisine sahiptir.Pallerin 2 metreden düşme durumunda parçalanması ile çevreye saçtıkları parçalar şarapnelden farksızdır.Sadece bunun için bile tasarımı en baştan yapıp başında saatler geçirmeniz gerekecektir.
Ayrıca 4 batarya ile sağlanacak güç ile Hower pozisyonunda havada ancak bir kaç dakika kalırsınız.Buna değer mi değmez mi oturup düşünmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?