İnternet Bağlantım Sürekli Kopuyor... (Modemim Inca IM 104)

TTNET'te aynı sorunları yaşadım ara ara kesilmeler destek hattı mestek hattı hikaye netice alamadım, smile net'e geçtim 2 senedir en ufak problem yaşamadım Maaşallah süper. İnternet sağlayıcısının büyük önemi var bu işlerde.
 
aynı sorun bendede vardı, ek yerlerleri oksitlenme yapmış kendim yeniledim ve bantladım sorunum düzeldi
 
Aynı sorun bende de vardı modemimim markası USR 9110 modemi değiştirince düzeldi.
 
Her ay 11 TL gelen bir mobil hattımı, çocuğum ydışına gidince uyum sağlasın diye onun kullandığı hat ile aynı yaptım Şimdi ayda 29 küsür Tl ödüyorum. Güya çekim gücü daha fazla olacaktı. Ama şimdi internette daha fazla sorun yaşıyorum. Bazı "upgrade" işlemleri yapayım diyorum indirme esnasında çakılmalar ve uzun beklemeler oluyor. Örneğin bir 2 dk lık video açarken 4 sn izleyip 20 sn indirme yapıyor. Bu sorunu gidermek ya da aza indirmek için ne yapabilirim? Teşekkürler
Notonanım özellikleri fena değil, dual core-Ram 2MB vb.
 
aynı sorun bendede vardı ttneti aradım modemime çamur attılar önce bende tuttum yeniden yazılımını falan kuracam diye bayağı uğraştım sonra tekrar aradım üzerine gidince biraz sağolsunlar düzelttiler. Splitterı falan değiştir demişlerdi ama hiçbirşeyi değiştirmedim artık ne yaptılarsa şu anda internetim eski hızında ve kopmalar yok
 

Büyük bir ihtimalle yakın zaman içersinde yine aynı sorunla karşılaşacaksınız. 4 senelik ttnet abonesiydim çok uğraştılar düzelttiler sonra tekrarladı ve sonrasında çözemediler. Sağolsun smile net 2 seneyi geçti bu süreçte 1sn bile kopmadı. Reklamı ve övgüyü hak eden bir internet sağlayıcı tebrikler smile net.
 
Modemim AirTies,servis sağlayıcısı şirket de TTNET ADSL,3 yıldır sürekli servis sağlayıcımı,paket şeklimi,modemimi değiştirmeden sorunsuz kullanıyorum.Yalnızca ayda bir kere TTNET sadece yarım-1 saat civarında bağlantıyı sadece kendi (TTNET)sitesine yönlendiriyor,başka sitelere link açılmıyor,sadece o kadar.Bence,bu durum da çok abartılacak bir sorun olmaktan uzaktır.Modemim kablolu,tek portludur.3 yıldır benden kaynaklanan kablo temassızlıkları haricinde çok büyük bir sorun da yaşamadım.

Şimdiye kadar aldığım son duyumlarda,wireless modem sahiplerinin net hattı kopması olayını ve yavaşlama durumunu daha sıklıkla yaşayabildiğini duyuyorum.Bunda, internet hızlarının çok fazla arttırılmış olması,eldeki mevcut sistem ve donanımların bu yüksek hızlara uyumsuz seçilmesinin ve ayarlanmasının da bir payı olabilir diye düşünüyorum.

Wireless bağlantı hızına etki eden faktörler:Kullanıcı sayısının birden fazla olabilmesi,içi dolu metal nesnelerin sinyali absorbe edip zayıflatabilmesi(Metal masa,radyatör petekleri,metal tel örgülü duvarlar,vb.),modemin yanına çok yakın duran ev elektroniği cihazları(Radyo,dvd-player,uydu alıcısı,cep tel,kablosuz tel,tv,vb. mağnetik akı yayabilenleri),çok fazla olabilen bina kat farkları gibi etkenler,pc virüsleri,bağlantı temassızlıkları gibi fiziksel etkenler(Telefondan duyulan cızırtılar,parazitler,hışırtı sesleri gibi) internet hızınızı, hatırı sayılır ölçülerde düşürebilirler.Bunlara gereğince dikkat etmek,iyi bir hıza sahip olabilmek için gereklidir.
 
Binbaşı kardeş açıklamalaınız üzerinde biraz denemeler yapacağım, tv standby da iken bazı telsiz sesini andırır sesler mevcut. Ancak bir detay var, değişik iki hattı aynı ortamda kullandığımda biri diğerinden (ucuz olan) daha iyi performans veriyor. Benzer bir durumu da "celeron" ana kartı "dual core" yaptığımda yaşamıştım. Uğraştığım "microsoft simulator" ve internette hız ve görüntüde öyle "süper" bir fark görememiştim.
 
Merhabalar.

Bakın "wireless modemler" üzerine yaptığım açıklamalar kendi özel tespitlerim değildir,çünkü şimdiye kadar hiç "wireless modem" gerekli olmadığı için de kullanmadım.Yalnızca "chip-online tv" sitesinde, ismini şu anda tam olarak hatırlayamadığım,wireless modemlerin satış ve teknik bilgilerinden sorumlu olan bir yetkili teknik müdürümün(Zyxel modemlerinin satışından sorumlu bir yetkili teknik müdürüydü yanlış hatırlamıyorsam) ve chip-online tv sitesindeki konuyla ilişkili olan videosunu izleyerek, bu bilgileri edindim ve sizlerle de, ortam müsait olduğundan dolayı paylaşma gereği duydum.Gerekli araştırma ve tetkikleri de ayrıca sizin, kendi özel şartlarınıza göre yapmanız durumunda, işinize yarayacağını tahmin ediyorum.Ayrıca benim bu modemlerle ilgili olarak da, ayrıca yaşanmış bir tecrübem,halihazırda bulunmamaktadır.Saygılar diliyorum.
 
Son düzenleme:

Sn. Hamdisuat bey;öncelikle ilgi alanınızda olduğu anlaşılan "Microsoft simulator" programının,işlemci değiştirmeyle, çalışma performansında pek bir fark görmemenizin nedeni olarak,programın tek veya çift çekirdekle çalışmaktan etkilenmeyen,yüksek sistem gereksinimi bulunmayan(Çok çekirdek istemeyen) bir yazılım olduğunu bizlere açıkça göstermektedir.Bildiğiniz üzere,celeron işlemciler tek çekirdek,dual coreliler de çift çekirdek(Pentium D serisi aslında pentium dual core'nin kısa yazılmış şeklidir bildiğim kadarıyla.) yapısındadırlar.

Ayni hatta bulunan 2 modeminizden daha ucuz(Daha az özellikli veya marka nedenli de olsa gerek) olanının tv hazırda beklerken etkilenmemesi(Etkileşime girmemesi),aslında tv'nin her iki modeme de etkileşim yapıp sinyali zayıflatacak bir kritik uzaklığı bulunduğunu,ama iç donanımsal yapısı gereği yalnız pahalı modeminizin etkilenebildiği bir özel durum olarak varsayılabilir.Bunu da göz önünde bulundurup bence mümkünse, wireless modem sahasındaki tv veya varsa diğer etkileşecek cihazları da kaldırmanız(Çok uzağa koyabilmeniz)internetten daha iyi bir performans almanızı da kolaylaştıracaktır.Çünkü sözünü ettiğimiz tüm bu etkileşimler deneysel olarak ispatlanıp,farkına varıldıktan sonra ilgili net sitelerinde yetkili olan ağızlardan, bize tebliğ edilmek suretiyle bildirilmektedir.Tetkiklerinizde, ayrıca size kolay gelsin diyorum.Saygılarımla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…