Modemim AirTies,servis sağlayıcısı şirket de TTNET ADSL,3 yıldır sürekli servis sağlayıcımı,paket şeklimi,modemimi değiştirmeden sorunsuz kullanıyorum.Yalnızca ayda bir kere TTNET sadece yarım-1 saat civarında bağlantıyı sadece kendi (TTNET)sitesine yönlendiriyor,başka sitelere link açılmıyor,sadece o kadar.Bence,bu durum da çok abartılacak bir sorun olmaktan uzaktır.Modemim kablolu,tek portludur.3 yıldır benden kaynaklanan kablo temassızlıkları haricinde çok büyük bir sorun da yaşamadım.
Şimdiye kadar aldığım son duyumlarda,wireless modem sahiplerinin net hattı kopması olayını ve yavaşlama durumunu daha sıklıkla yaşayabildiğini duyuyorum.Bunda, internet hızlarının çok fazla arttırılmış olması,eldeki mevcut sistem ve donanımların bu yüksek hızlara uyumsuz seçilmesinin ve ayarlanmasının da bir payı olabilir diye düşünüyorum.
Wireless bağlantı hızına etki eden faktörler:Kullanıcı sayısının birden fazla olabilmesi,içi dolu metal nesnelerin sinyali absorbe edip zayıflatabilmesi(Metal masa,radyatör petekleri,metal tel örgülü duvarlar,vb.),modemin yanına çok yakın duran ev elektroniği cihazları(Radyo,dvd-player,uydu alıcısı,cep tel,kablosuz tel,tv,vb. mağnetik akı yayabilenleri),çok fazla olabilen bina kat farkları gibi etkenler,pc virüsleri,bağlantı temassızlıkları gibi fiziksel etkenler(Telefondan duyulan cızırtılar,parazitler,hışırtı sesleri gibi) internet hızınızı, hatırı sayılır ölçülerde düşürebilirler.Bunlara gereğince dikkat etmek,iyi bir hıza sahip olabilmek için gereklidir.