Kovalski
Üye
Programlama benim işim orasını dert etme, dediğin gibi telefonla yapmak ACAYİP DERECEDE MANTIKLI. Kamerası ile görüntü alabilirim, hoparlörüyle konuşabilirim, mikrofonuyla ses, alabilirim internete bağlanabilirim gerçekten olabilicek en iyi yol bu ilk etapta böyle yapmak istiyodum zaten telefonu bi kaç servo motorla kamera olarak kullanıp arduino + esp8266 modülüyle aracı yönetmek tek korkum olurda araca birşey olursa telefonumunda pörtleme ihtimali , çalınmasından korkmuyorum malum telefonumu çalarlarsa bu yasal bile değil fakat yanlışlıkla arabanın altında kalırsa yapıcağım birşey yok. Çılgınlık yapıp bu riski alsam mı acaba.RC arabaların en basiti bile 40 km/h yapıyor zaten. Kafaya takmaya gerek yok. 1/5 araçlar büyük ve ağırdır. Ayrıca parçaları da pahalıdır. Ama içi büyük olduğu için her tür elektronik vs. koymak mümkündür. Motorları ort. 200 usd, ha keza ESC üniteleri 220 usd gibi fiyatları vardır. İnternetten kumanda etmek istiyorum demişsiniz. Bunun en kolay yolu heralde androit cep telefonu alıp araca takmak olacaktır. Bu iş için de programlama bilmek gerekecek. Aliexpress gibi yerlerde bu işler için hazır gsm modülleri var. Bu iş masraflı olacaktır...
Motor konusunda gerçekten bu kadar çok para harcamak zorunda mıyım tek isteğim 25km/h